Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: HAMPIR SUDAH 4 TAHUN DAH AKU DALAM NIE


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:
HAMPIR SUDAH 4 TAHUN DAH AKU DALAM NIE


HAI dan Salam kepada rakan2 Gc yang baru mahupun yang lama sedar tak sedar dah 4 tahun saya aktif dalam bidang berkarya nie di dalam forum Geng Cerita
saya mula memasuki sebgai ahli terpinggir pada 15 oct 2006 di sini saya ingin bercerita pengalaman dan kisah hidup sebnar saya dalam GC nie penampilan khas nie...
 saya mula memasuki Gc dan mendaftarkan diri sebagai Ahli pada 18 OCTOBER 2006 HARI INI TAJUK DAN KARYA INI DICIPTA PADA 18 OCTOBER 2010 jadi genap sudah 4 tahun (betul ke tidak aku kira nie) dah GC nie mula berkembang dari satu tahap ke tahap yang lebih eksterim(betul ke ejaan ni)

Waktuh 2006 waktuh tuh baru dapat komputer company punye so internet line pun ade hanya tahu menggunakan melalui sistem dan mula diri ini mempelajari satu persatu sehinggalah ke bidang INTERNHET  jadi diri ini dan tangan ni mula rasa2 kebas apbila menaip di laman sesawang Yahoo!! waktuh tuh adelah CERITA-CERITA S*KS MELAYU,MELAYU B**EH BL**POT(sekarang dah kene banned jgn gatal tgn nak search pulak yea) dan pelbagailah dan waktu tuh darah muda biasalah mata rambang je bile tgk cerita dari satu anak mata ke satu anak mata dari satu perenggan ke satu perenggan yang lain x henti2 sehinggalah waktu kerja berlalu(waktu tuh kerja tak banyak lagi)

dan pada pagi tuh nak dijadikan cerita oh lupa utk pengetahuan semua waktuh tahun 2006 tuh baru je setahun habis exam so kiralah sendir yea umo nie bape...Klu exam tahap sekolah menengah je..jadi darablah  dan tolak lah dan pagi itu waktu nak mengsearch laman sesawang yang diminati yang digilai yang dicintai tetapi tak dapat pulak search tekan2 tak kuar tekan ak timbul TETAPI timbul satu perkataan yang digilai sehingga kini yang direka khas utk kite semua bersuka dan happy perkataan itu adelah CERITA-CERITA lantas tgn ini mengKlik di sesawang cerita cerita ini timbulah satu paparan skirin warna putih dan bertemakan warna kuning tak silap waktuh tuh theme GC buruk lagi x lah buruk sangat tapi cantik lagi yang sekarang..

yang ade pun ruangan cerita lawak yang selalu hot dan selalu diperkotak-katikan..akhirnya dari dunia lucah saya kembali ke dunia jenaka semua lawak2 bodoh yang di post kan di situ semuanya dah dibaca sampai cerita lagi kat kedai makan  bagi member2 happy pulak..

dan disitu terdetiklah di diri ini utk jadi salah satu forumer yang boleh join venture nak kutuk dan bahan orang2 di dalam GC nie waktuh dulu waktuh kegelapan ko silap post je perkataan2 yang boleh menyakitkan diri ini sehingga tak boleh tidur selama 22 hari boleh kene seperti bA*i,P**t*T DAN sebagainya...

mujurlah pengasas forum ini sendri yang newbie semua tahu ke sapa pengasas forum ini..

haha so korang kenelah kaji sejarah forum ini tak silap aku lah sama ade dia pengasas ataupun moderator di adelah yang berbahgia IKIE MASANE..(en ikan masin) sekarang nie beliau jarang aktif dan mungkin tugas beliau telah diambil sepenuhnya oleh yang dibenci oleh smeua en rie kite :p..beliau merupakan perampas merupakan pembuli dan sebgainya yang negatif beliau lah dengan sekutunya En gab bunyut nie...waktu mula2 diri ini menbabitkan diri dalam forum nie bukan 2 ekor beruk ni je yang selalu rampas awek2 Gc dari tgn ini malahan siap buli lagi tuh..tapi hasilnya jadilah saya Bob Woohoo yang dikenali sekarang (cehh angkut bakkul sendiri nie troli x der dah habis) nak buat camner yang junior kenelah bulu dgn yang senior waktuh dulu2 memang sangat meriah sekarang nie pun hampir2 nak meriah kerana kedatagan otai2 lama utk aktifkan dan serikan kembali Gc ni..riundu pulak kat semua otai2 lama seperti mee penang,judin(jubin).rosenah mat aris,eloka,NN dan semua lah yang otai2 lain nak disebut nama memang ramai...bak kate oarang dulu sebelum kemunculan Facebook Nie Gc adelah Forum yang paling meriah dan ceria pada ketika itu..

jadi kesimpulanya kepada NEWBIE2 semua ingat anda berada di forum yang diluluskan oleh undang2 dan juga anda berada di landasan yang betul kerana memilih Gc sebagai web anda di Screen komputer tuuh...so jagalah ia sehingga ke titisan darah terakhir ianya bukan forum perkauman..ianya bukan forum keagaamaan tetapi ianya adalah GENG CERITA..gab tuh bukan rakyat malaysia asal dia sri lanka seludup masuk kat malysia sebab tuh nama dia GAB Gua Ade Bran...sebab tuh kita tak pertikai kan kaum dan juga agama utk mendaftar dalam forum ini..

akhir kata dari saya MAJULAH  GC UTK SEMUA..sesuguhnya saya bertambah matang dan berpengetahuan adalah kerana rajin membaca post2 disini...ada yang benar ade yang mengarut ade yang tak hape2 ade yang mintak kai ke muka tapi itulah hakikatnya INILAH GENG CERITA...

sekian
salam satu malaysia

P/S: NATRAH MUSIM KE-2 AKAN DIADAKAN DI ISTANA BUDAYA PADA 25 NOVEMBER 2010 DAPATKAN DISKAUN 30% PEMBELIAN AWAK UTK TIKET HARGA RM70 DAN KEATAS SEBARANG MAKLUMAT LAYARI WWW.TICKET2U.BIZ.

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

MUNGKIN SEBAB nak balik cepat kot tuh yang banyak silap ejaan tuh..hehe...

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2430
Date:

uikssss bob cayunk hahahaha...aku pun lama jugak at sini,
sampai tak taw nak kira laaaa,,,dulu aku aktif sesangat...tapi kunk ni
slow sikit....mungkin disebabkan faktor usia aku..yang semakin meninggkat
hehehe,,,pe pon gc tetap dalam hatii...

__________________
~~***Two Is Better Than One***~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

terima kasihlah cik bob wahooo kerana mengflash back sejarah idop ko
kat geng cerita ... barulah aku tau kesah suka duka nestapa, pahit, manis,
maung, masam, kecut ko kat Geng Cerita ni ... kalo ko x bukak kesah
zaman tok adam ni .. aku x tahu pun.... dan aku jugak tengoklah juga
SENARAI GENG ... org lelama... rose (rosnah mat awris) mie (mie pinang),
eloka, NN, dan moderator beso .. IKE MASANE (ike masane ni orang
Batu Pahat Johor ke? kos .. ada nama ni sebijik nama ni kat Batu Pahat ..
x tau lar .. kot nama pelandok dua serupa...)

tentu adik bon wahoo rindukan zaman kegemilangan dan kemeriahan
taun 2006 dan 2007 ... dan ramai ahli2 lama dah menhilang dan
menyepi diri    (perubahan perkara biasa .. sebab ini dunia ...)

setau aku dari aku masok bulan April  2010 sampai sekarang sekali
pun Eke Masane x pernah join lagi GC .. tapi otai2 lama .. macam
adik bob ni ... princes susuke .. gayah... elyza.. dah tentu la cik rajinaz ..
KB ... Ariff ...maliki ...dan beberapa otai dah menjengah semula GC ni..
aku rasa amat terharu dan bangga sekali dapat mereply post2 otai ni ...
dan aku sangat bertuah kerana dapat menjoinkan diri bersama-sama
mereka dan aku rasa aku dapat diterima oleh otai2 ini...
(terima kasih cik gab .. encik rie... dan encik dan cik otai yang lain..)

kami newbie masih lagi dalam era pembelajaran ... posting pun x bijak
dan x meraban tahap otai2 semua ...

cewah ... aku pulak meraban merepek dan membebel pulak kat sini...
kalo ikut hati .. duploh muka surat pun aku sanggop memenyet keybot ni ..
cume takot aku syork senirik .. x sapa baca ...

MAJULAH GC UNTUK AHLI-AHLINYA ....

(p/s: aku duk Johor .. jaoh la nk g Istana budaya .... lagi pun...
lom sekali pun aku tngok teathre walo pun aku dah tua tahap
3 selinder .. kata arip makripat ...)


__________________

make me feel it



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 67
Date:

ermm.... kalau korang semua lama maknanya sya pun lama gak la.... kalau ikiut kira2

sya masuk sini dah 192 jam bersamaan 18 hari betul x...???
lama gak kan sya join GC ni...huhuhuhuhuhu....

tapi still xpandai nak buat lawak or cerita yg menarik....

ermmmmm.....


__________________
A+R+A+B = Anda Rasa Anda Bagus..??


Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

Pendapat aku lah..dulu GC variety tau..suma versi citer ada..
lawak, seram, pedoman,cerpen, puisi or pantun n blah2~~
kalo bc or post mesti gelak2 (sampao mak aku ckp aku biol)
skrang ni mana de.. x abis2 citer seram..kalo citer 2 best x pe ah..
ni suma citer diorg nak post..than karangan mcm budak tadika x cukup umur..
tunggang langgang buat pening baca je..ada 2 dr seram jadi lawak sengal...
honest kalo aku masuk GC aku cari citer2 y Blues post je..

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 3238
Date:

:: Aweks lak..dari 13 Jun 2006 ..dan hari ni 19 oktober 2010 ::
: bermakne aweks sudah di GC nie... 4tahun 6bulan 6 hari..dan berapa jam ntah... :

Tapi GC nie..memang best masa zaman2 purba dulu..
ada chat!...Lagi best tau!! skrg nie..tak tahulah bos2..

BOS!! Tak nak upodate kew?

__________________

aku adalah Aku......Salam Semua......



Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

princess_sasuke wrote:

uikssss bob cayunk hahahaha...aku pun lama jugak at sini,
sampai tak taw nak kira laaaa,,,dulu aku aktif sesangat...tapi kunk ni
slow sikit....mungkin disebabkan faktor usia aku..yang semakin meninggkat
hehehe,,,pe pon gc tetap dalam hatii...



erk sasuke ko dari dulu kata nak belanja aku sate dah bertahun sudah ku menungu dirimu(mcm lagu 3 dimensi pulak) bile ko nak panggang diri ko tuh utk santapan dingin hari aku nie...

 



__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Bob ko geng seangkatan dgn aku rp'y..
aku kn GC pn dh 4thn..
jap jer ms blalu..
si lelatul dr bdk skolah dh jd bkl mak bdk skolah
si awek dr xde tudung skang dh btudung..
erm dl rmai ahli2 gc aktif,wpn aKU DH XBRP NK INGT NM2 DIAORG
hrp2 geng lm2 nih dpt btahan selagi |Gc idup

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 653
Date:

kire nye aku mude lah ckit dari kau......join 7 Dec 2006

__________________


MODEST

Status: Offline
Posts: 1986
Date:

aku.... ntahle ... br beberapa saat je online gc nih.....

eh.... bob... maksud ko... bertapa ke????? petang2 mcm ni aku mamai skit.... aku pun dh bertapa kat gc sini sejak 2006 rsnye..... 2010-2006 tu 4tahun kan.... sama la kita... tapi dulu kan masa aku mula2 masuk asyik kena bantai je ngn otai2.... sian aku.... tp tu dulu.... sejak aku dh bukak kedai ABC..... sejak tu la otai2 pun join sekali lepak kat kedai ABC aku tuu... maju betul sekarang.... makmur aman dan damai.... 1 MALAYSIA..... aku pun dah terjoin dah ngna geng2 otai2 sekali.....

PS:bob.... ko kasik aku 4 tiket free tonton NATRAH..... takkan dgn geng pun cendekut kot...

__________________

aku ada...... ko ada ke????? suka ati aku la... ada aku kisah



Super Member

Status: Offline
Posts: 1737
Date:

Cam tu rupanya kisah GC ni...baru aku tau...

Kirenya aku la yang paling muda dr korang semua...Harap-harap otai2 dapatlah mengajar aku tentang cara2 memosting dengan baik...

Aku baru 3 hari join forum Gay Ciritan ni....


__________________

Sehuduh-huduh punggung lelabi, huduh lagi paras rupa Zul Pepaya..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 111
Date:

Buat all geng,sori mencelah sket..Bila aku baca blik posting ni,trharu sgt2 diriku yg kacak lg brgaya ni..Setelah skian lamanya daku myepikn dri. Akhirnya terbit jg posting yg btul2 mnusuk jiwa kalbuku..Sedar xsdar,dh 4 thun aku kt GC ni.aku register 15 Nov 2006.Tapi dsbbkn jrg posting, aku xbrapa dknali sgt la.Anyway,msa tu aku kerap online sbb smata2 nk bca citer2 lwak,cerpen n nk tgok gmbar2 mnarik jer..Tp skrg ni, aku dh jrng on9..n aku pun xbrapa tahu sgt sal prkmbangan kt GC ni skrg..

__________________
~~ Sejak mengenalimu, ssh bagiku untuk melupaknmu...Setiap malam kau hadir dlm mimpi2ku & mmbuatkan aku mnjerit...HANTU!!!HANTU!!! ~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

puan radinas waktu aku datang makan abc ko harituh ko bagi aku kacang kurang jagung takder susu tepung lagi nak tiket free ke..

P/S: free takde tapi nak beli boleh heheh:p

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

blues6906 wrote:

kire nye aku mude lah ckit dari kau......join 7 Dec 2006




 muda tak berapa nak muda lah cik blues tapi bulu panjang dan janggut tuh tetap ko yang hebat ok...tapi semuda-muda ko pun aku rasa pengertian dan pengalaman melayan nafsu serakah si rie dan juga si gab serta si mat tuh mcm dah expert je...



__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2430
Date:

hehehe..ko twunla selayang mall..at sni ada sate hj.samuri...
nak xnak..aku kne tunaikan jnji jugak huhuhu

__________________
~~***Two Is Better Than One***~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

klau dah sate haj samuri je tuh apelah sangat cik sasuke hati oi...ko pangganglah sate dan masaklah utk aku baru lah nampak keikhlasan utk membelanjakan sate tuh...

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 699
Date:

aku nk menyampuk rasa segan plak... maklumla aku ni newbie... baru setahun jagung kot... anyway... buat bro & sis otai yg dh lama kat gc nih.... aku respek abis la kat HANGPA semua... hopefully, aku pun bley berthn mcm korang semua... kalau ada slh silap tu, maapkn la aku ye.. maklum la saya budak baru belajar, kalau slh jgn la jolok saya...

__________________

Makan jangan sebarang makan, silap makan masuk spital...



Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:

tatkala aku menghambakan diri kepada Tuhan yang esa, tiba-tiba bulu ketiak aku bergetar tanda ada jenglot bangsat mencernakan ideanya yang berunsur syaitoon denqan ayat2 yang mengutuk aku.

Ternyata, telahan punggung aku benar belaka ketika aku menyusuri masuk ke dalam GC ni...

Yerr.. BOB WAHAB telah menghamburkan kata2 nista buat aku.... amat haram jadih betul perlakuan ko ni bob wahab.. dah la ko membuntingkan saudari jubin, lepas tu ko hilang motor plak... tak insaf2 ke lagi wahai bob wahab...

mengikut perkiraan tajul muluk... ko berada di GC ni bukan 4 tahun.. tapi 2 tahun je sebab lagi 2 tahun ko bukan masuk GC pun...

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

Mister Rie wrote:

tatkala aku menghambakan diri kepada Tuhan yang esa, tiba-tiba bulu ketiak aku bergetar tanda ada jenglot bangsat mencernakan ideanya yang berunsur syaitoon denqan ayat2 yang mengutuk aku.

Ternyata, telahan punggung aku benar belaka ketika aku menyusuri masuk ke dalam GC ni...

Yerr.. BOB WAHAB telah menghamburkan kata2 nista buat aku.... amat haram jadih betul perlakuan ko ni bob wahab.. dah la ko membuntingkan saudari jubin, lepas tu ko hilang motor plak... tak insaf2 ke lagi wahai bob wahab...

mengikut perkiraan tajul muluk... ko berada di GC ni bukan 4 tahun.. tapi 2 tahun je sebab lagi 2 tahun ko bukan masuk GC pun...



indah suasana di pagi ini tatkala sedang menikmati roti sardin dan secawan kopi,
tetibe je diri ni tersedak lalu terfikir apekah yang sedang berlaku,
lalu ku berluru(dlm bhasa melayu berlari) masuk ke dalam ofis utk mengenal pasti,
baru kutahu rupanya sayitan nirarjim ni sedang menusuk-nusuk diriku,

dahlah menuduh diri nie membuntingkan jubin aku dahcakap dah jubin jgn makan banyak isi ketam tuh ko degil jubin ko memnag degil.. sekarang ni bile ko kene alahan ketam yang mengakibatkan diri ko bunting satu badan ibarat dipam aku juga dituduh kerana aku yang belanja ko ketam tuh..
akibatnya Moto kesayangan aku yang aku x pernah lupa juga digembar gemburkan.

p/S: mcmana nak masuk dalam Gc nie selam 2 tahun aku mencari utk masuk kedalam Gc ni dan akhirnya 2 tahun jugaklah aku bersemadi  dlm Gc nie..tapi aku memang menyesal kerana dapat berkawin ops silap KAWAN  dgn rie nie ramai orang kata dia Memang Laju...

 



__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:

apo bondo ko cakap ni bob wahab...

macam orang mati pucuk jo lagaknyo...

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 2023
Date:

Kejam! ko mmg kejam!! Aku menci kau! Kenapa ko robek2 hatiku. Kenapa!!!!!!!!!!! Oh! dunia.. kenapa ko menghukum aku cengini..

Fulamak.. Mcm bintang pilem industan la aku ni. X gitu ke cipan.

Cipan bongok : gitu.. gitu..

__________________
Sepi sekuntum bunga sekeping hati


Senior Member

Status: Offline
Posts: 111
Date:

apa ko mrepek ni eliza misbun??ko mamun erk? msti ko bru bgn tdo ni?

__________________
~~ Sejak mengenalimu, ssh bagiku untuk melupaknmu...Setiap malam kau hadir dlm mimpi2ku & mmbuatkan aku mnjerit...HANTU!!!HANTU!!! ~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

biasalah tuh sudah menjadi lumrah yang cik aliza misbun nie dan juga rie akan menjadi sewel sebentar bila sahaj memasuki forum yang dipost oleh aku..

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 111
Date:

ohh..gitu upanya..ptutlaa aku tgk tahap ksewelan mrka br2 trserlah..kira posting ko ni bob, dh smpai tahap puaka GAY CABUK(thp trtinggi dlm jurus puaka GAY kt GC) la ni? Hggakn mrka trsmpuk n mnjdi agak mereng sdikit..

__________________
~~ Sejak mengenalimu, ssh bagiku untuk melupaknmu...Setiap malam kau hadir dlm mimpi2ku & mmbuatkan aku mnjerit...HANTU!!!HANTU!!! ~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

itu sudah kebiasaan x lama lagi ade lagi beberapa minit ko pun akan turut sertajugak mcm dorang jgn risau tapi klu mula2 nie sewel dia akan jadi teruk lah sikit seperti makan menggunakan tangan kiri dan sebaginya...

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 111
Date:

ko ni bob wahab..ada2 jer la..mn mgkin aku akn jd mereng mcm dorg..sbb,mgikut firasat guru aku..apabila ko dtegur oleh org yg mereng.maka,ko akn mdh djangkiti pnykit yg srupa.so,memandangkn ko dtgur oleh si rie.maka ko yg akn djgkiti pykit mereng n sewel thp puaka trsbut.. muahaha

__________________
~~ Sejak mengenalimu, ssh bagiku untuk melupaknmu...Setiap malam kau hadir dlm mimpi2ku & mmbuatkan aku mnjerit...HANTU!!!HANTU!!! ~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 1435
Date:

rasanya tok guru ko nie x habis khatam kan ko nie lagi..cube ko bukak buku Ajaran tok guru ko tuh muka surat akhir dia tulis ape..

"barang siapa yang ditegur takan kene penyakit sewel berkenaan tetapi yang menegur dan baca teguran tersebut akan kena so ko pun akan kena sebab ko bace teguran tersebut"

__________________

saya takde facebook nak FACE TO FACE je..



Super Member

Status: Offline
Posts: 699
Date:

kira aku ni bernasib baik la yer sbb x baca kitab guru ntah guru mana ntah..... aku dgr org ckp kan... sewel kalau dh kena memang pyh nk ubat... setau aku ada sorang jer yg boley ubat penyakit ni... orangnya x lain dn tak bukan.... Mat The Gedik.... aku dgr dia penah jd dukun masa kat siam dulu... tu pun Elliza yg gi tau aku...

__________________

Makan jangan sebarang makan, silap makan masuk spital...



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 33
Date:

pehhh! bob hebat! ^^

__________________
1 2 3  >  Last»  | Page of 3  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard