Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: kisah dalam bas gek


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:
kisah dalam bas gek


smile.gif  Mase tu aku skolah menengah kat bandar la. tgktan lima. Mase tu aku duk kg lagi. member aku ni pompuan gek. bas penuh masa tuh. bas sekolah mase tula. tmbng murah lagi.

name kawan aku nie Lai. melayu gek,.. bukan cine. tapi putih mcm cine. dia nie tak bnyak ckp. tapi kalu org bercerita dia gelak la jugak. berbanding aku asal pendiam, tp bile jumpa member mcm le aku sorg jek ada mulut bley beckp.

satu hari bas nie bawak laju gile-gile. dah lambat kut. banyak sekolah nak tuju nak kena turunkan bdak2 skolah nih.

dah lah bas penuh hampir ke tangga berdiri,  termasuk le aku dan lai nie. lai berdiri depan aku. sampai satu selekoh, driver bagi koner baring .... siutttttt .. ape lagi masing-masing budak-budak yang berdiri nie  capai ape le yang patut.. besi kat atas ke ... paut bahu bangku ke... aku  tinggi dari lai nie,.. senang jekk .. aku gayut tangan kat besi atas  la... (bas dulu-dulu la)..yang si Lai nie.. pelik aku .. tangan dia dapat capai telinga budak lelaki sebelah dia berdiri  .. ape le lagi ... terikutlah kepala budak tu senget ikut bas koner baring macam mane tangan si Lai nie tarik.

Punye la malu si Lai nie. dan budak lelaki tuh pulak telinga dahlah merah padam sakit beb.. muke pun merah padam .. Lai ...ape lagi malu beso .. le .. sori sori .. sori .. dia kate..

Aku punya gelak dalam hati ... macam nak tercabut aku punya perut la.. menahan geli ati aku .... banyak-banyak benda, tangan dia bley sempat pulak  tarik telinga budak, budaka lelaki pulak tuh ..... dah 17 tahun oooo ... malu oo.. Lai malu .. budak lelaki tu malu ... pejalanan bas jauh lg tuh ....


aku .. ape plak nak malu ... nak terbahak ade le ..

sampai sekolah .. kami terburai muraila ...ketawa macam nak pecah perut la .





__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1643
Date:

KAH KAH KAH gelak golek2 aku bcer..
sengal pnyer lai.. wakakaka naseb baek dier x tarik hidung bdak tue..klu x jadik pinochio la jawab nya... HAHAHAHAHA

__________________

Will you still love me when I'm no longer young & beautiful? :)

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

disbelief.gif  ko gelak mase nie .. aku gelak  .. sampai bertaun taun taun ..... asal nak bukak cite nie jek  .... aku da gelak dlu da... ..bayangkan la .. kepala dia ikut tertarik .. huah huah huah ha ha ha ...





__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

ho3!! mmg sengal kwn ko 2.. wei baddar nama penuh si lai 2 sapa??
kalo citer dlm bus ni aku dah lali.. aku pernah tercampak kuar dr bus masa dia break mengejut kat depan jejantas majestik.. nasib baik umur panjang kalo x?? mmg bye2 ah..

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

wink.gif alamak laila ..tk nak la sbut tul...

eh .. btui ka.. ko tecampak dari bas...? biar betul ... huah huah huah ha ha ha  .. best giler tu... bebaik dlm bas .. ko leh terbuang plak dri bas...mcm x byar tambang plak .. ahak ahak ahak ...

Lai tu pangiln manje.. nick name die dri kecik .. kt klas kmi pun pgl Lai... name dia cun... tp x leh bg tau la... mane tau ko kenal dia... cian aku.. ...

pe pek pun.. cian lg ko.. tercampak dri bas... pakai bju skolah ke? gaun ke .. kurung..? kalu gaun lg best ... x dpt bygkan aku... sensed punye kes ...

hah.. ptg ptg nie.. timbul plak ko eh ...



__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

blankstare.gif tp kan laila .. mrbingka ...

ko org tau kan.. dirver bas skolah nie .. die memang tau punya..

bas da la penuh sesak mcm sadin sotong ...sadin sutun ...bab bwak laju..  kemudian.. suden break ... sah .. ada bdak skolah sema yag bediri kedpan le berhimpit2 n yg dpan skli penah le jatuh terduduk atas lantai bas .. coz brat tk dapt tampung beban bdak2 yang menghempit kat die.....

yg aku x suke.. bdak lelaki la... die org suke .. menghempit coz.. dpan2 dia org ... pmpuan... hah.. ape lg.. suke sakan.. sengih sengih .. mcm kerang x busuk. kalu krng busuk dia x leh terbukak punyer... 

ahak ahak ahak...

__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

ko agak2 ah nak cakap aku x bayar.. mangkuk jamban tul..
aku bayar ah, time 2 baru balik tusyen n pakai baju sekolah..
mak cik2 kat dlm 2 sibuk bercakap n x pegang elok2..
bila driver 2 break, badan diaorg hempap aku n kwn aku..
kitaorg y berdiri n pegang tempat duduk x kuat nak menampung berat makcik2 2..
so kami berdua tergolek n terus terkeluar.. bas 2 pun bengap bkn nak tutup pintu..
Habis berdarah lutut, siku n tangan aku.. aku rasa kalo ada motor kat sebelah bus kami mmg dah jd arwah..

wei baddar ko ingt aku ni hantu ke? suka ah..Manja lah sgt nama "lai" 2.. elok2 nama dia bertukar jd "mari2" dlm bhs cina..

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

biggrin.gif huah huah hua .. tergolak bosa den.

ade ke jatuh tekuar bas .. hah hah hah hah .. tergelak aku sorang sorang nih.

mntg2 mk cik tu big size, senang2 ko kutuk die org. x plak mkcik tu yg jatuh.. ko plak yg jatuh.. wei ..wei... wei... malang btui nasib ko ari tuh... aku bayagkanla ko jtuh dari bas tergolek2.. silap2 bdn ko mcm makcik tuh ... ahak ahak hak..


dah dibg name manje  Lai ... Lai la dia. Nasib name manje dia tak Tul..  huah huah huah.. kene lg ....

__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

eh baddar ko ingat suma kes jatuh dr bus 2 malang ke???
x de nye.. pengalaman aku 6 thn naik bus awam p sekolah mmg byk..
takat kena raba gan bangla, india or indon besa dah.. awal2 mmg tersentap..
lama2 habis diaorg kena cucuk2 gan jarum pin aku..ha3!!
tp pengalaman plg best bila nak jatuh bus tp org selamatkan..
BEst 2 wei, ada bdk VI tarik tangan aku ms aku lg sikit nak terbang dr bus, ms 2 bus buat conner maut.. macam citer hindustant lak..hensem lak bdk 2..ha3!!

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

biggrin.gif ko naik bas awam .. patut pun.. bnyk pngalaman...
kire-kire ko menang ckt la dri aku la......
kene rabe lg...
kene pgang lg ...
jgn ko pgng n rabe dia org pllak sudah...


eh eh.. laila .. bdk yg slmatkan ko dri jatuh bas tuh .. ensem mcm edward vimpre new moon tuh ke .....fuyo... aku tk dpd lupe la .. mate edward tuh.. skg kat ner bdak tuh? ...

wei wei wei .... aku pun plik ah .. ko nie asik nk jatuh jek dri bas... plik plik .. kalu x malang pe plak eh ...oh yea la.. kalu jatuh bas kan.. ko sakit... kate uztaz kalu sakit tandanya  Allah nk hapuskan osa2 kite... kire-kire untunglah eh...
lbh baik lah kalu g2 ki asik jatuh jek dri bas.. dpt untung banyak ... ahak ahak ahak ...




__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1309
Date:

budak 2 kat mana? hu3!! mana lah aku tau.. kenal nama pun x ..
cam muka je, bus stop umah dia aku tau ah..ha3!! kalo nak ikutkan aku 2 kali jatuh dlm bus, sekali tergolek keluar bus n sekali bdk 2 selamatkan..

dah nasib aku kot.. tp ok lah, bebas wei naik bus awam..suka hati aku nak balik bila..
skema ah tgk parent dok amik..mcm bdk2...

__________________

~~sedang terpesona dgn website langit ilahi~~



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:


budak 2 kat mana? hu3!! mana lah aku tau.. kenal nama pun x ..
cam muka je, bus stop umah dia aku tau ah..ha3!! kalo nak ikutkan aku 2 kali jatuh dlm bus, sekali tergolek keluar bus n sekali bdk 2 selamatkan..

dah nasib aku kot.. tp ok lah, bebas wei naik bus awam..suka hati aku nak balik bila..
skema ah tgk parent dok amik..mcm bdk2...

__________________
biggrin.gif ooooooo.... cumer tuh jek ko jumpe dia ... ala ensem mane pun.. uat pek kalu name pun ko x taw ...

tang parent ambik anak ...ehh.. ehh.. kwan2 ko gek la.. pasal 1 skolah... skema x skema .. tuh bhg dia org. ko jeles kut .?

tentulh parent ko bz petik anggur...

kan.. kan.. kan...

__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

badarudin...asal aku boleh terlepas cite ni....kesian sungguh la budak laki tu kena tarik telinga...

Kira budak laki tu hero kepada si lai tu la....

Klu budak laki tu takde mesti telinga ko yg kena tarik badar

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

oiittt preedem oittttt ... apa hal laaaaa  nko bukak thread lame nie bro ... aduiiiiii ......

buat malu aku jek bile aku bace balik ayat2 yang aku bina dulu tuuuuu ...

macam budak sekulah .... iskkk .... x padan da tua ... ngahahahahahaha ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

hahaha masa ni la aku start kenal ko badar....aku ingat kan pemuda beli remaja....rupa nya sebaliknya....

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 1527
Date:

hahahaha kelakar gile....

pak badot ni....bahasa die..cannot go~

ekekekek....tread lame...

__________________

NAK MAKAN...MAKAN...DAN MAKAN....



Super Member

Status: Offline
Posts: 2849
Date:

g preedem:      tu la nko ... laen kali jgn tenguk atau pandang pada apa yang dikata/ditulis ...

                      tapi pandang atau tenguk yang berkata / menulis ... ngahahahahaha ...

                      geli geli geli betol lubang idung aku bile bace thread lama aku niiii ... cam budak2 betullll ... kih kih kih ....

 

yang ariza:     aikkk .... cannot go ke bahase aku tu ...? amacam .... aku yang membacenye semula ni pon .. sengeeehhhhhh jerrr ....



__________________

KaTa-kAta YaNg LemAh dAn BerAdAb dApaT MeLeMbUtKan haTi mAnUsiA yAng kEraS - Kata-kata Hikmah HAMKA

Perkara yang patut ada dalam kepimpinan ialah sikap berlapang dada  - kata-kata Hikmah Sayidina Ali R.A.



Senior Member

Status: Offline
Posts: 342
Date:

Hahaha...Encik Badda, lawak ar kisah pengalaman bas sekolah ko ni...
Memang Sa tergelak habis bila baca citer ni...
Bak kata Encik G & Miss Reza...seolah-olah pencerita tu masih muda belia...
alah...x kisah pon...janji citer tu dapat difahami oleh pembaca sekalian dah kira ok...

__________________

It's better to let it unknown...



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

badda2 wrote:

g preedem:      tu la nko ... laen kali jgn tenguk atau pandang pada apa yang dikata/ditulis ...

                      tapi pandang atau tenguk yang berkata / menulis ... ngahahahahaha ...

                      geli geli geli betol lubang idung aku bile bace thread lama aku niiii ... cam budak2 betullll ... kih kih kih ....

 

yang ariza:     aikkk .... cannot go ke bahase aku tu ...? amacam .... aku yang membacenye semula ni pon .. sengeeehhhhhh jerrr ....


aduh pening nak mentafsir komen ko badar ....aduh pening sampai nak makan mekdinol



__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Super Member

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

ini citer masa pak badaq single...

skang dh dabel...

tgk avatar la kan...

hahaha

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

hahaha lawak sgt, den nk tdoq xjd tdoq... hahah bole plak tarik telinga dh tu part yg best kepala dia pon ikot sekali tertarik. hahahaha... dak laki tu pon control macho arrr xkn nk jerit adoi... hahaha lawak lawakk

__________________

"mencari ketenangan"



Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

hahaha.. lawak sungguh. kawan org an, member dia la punyer citer. ni era2 90an nyer citer. dua2 pompuan. diorg naik bas nak balik kampung hujung bulan dari hostel. korang paham2 la kan bebudak hostel ni kalo dah sebulan sangkut kat hostel sekali dia balik kampung dia punya beg macam bley buat punching bag. bas lak cm cibai, seat penuh tapi member dia berdiri sesekor ngan beg cm guni pasir kat bahu. kalo nak penuh pun bior la ada org lain skali kene berdiri sama, bley gak berhimpit2 kalo ada pape emergency kan. hahahaa...

member aku ni pun ngok gak, dia dpt duduk tapi at least pegangkan la beg member dia tu. member tu duduk kat blakang pasal situ je seat kosong, kawan dia pun follow la berdiri cam tiang letrik kt blakang, bff sehati berdansa la katakan an.

nk dijadikan citer, driver tu pun bahalul, bawak laju cm bawak keta f1, tetibe dia bley bg emergency break. si kawan yg berdiri ni pun tersondol2 dari blakang laju je straight ke depan. tup2 tau2 dia terpeluk conductor bas. umang aih, malu giler seh kawan tu.



__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..


Super Member

Status: Offline
Posts: 945
Date:

org pun an ada gak experimen experiens naik bas ni, tapi nanti2 la org citer, nk baca citer otai2 dulu.

__________________
aku tak kacau korang, korang pun jangan kaco aku haaa... kalo tak siap korang..
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard