Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: NAK TEGUR @ TIDAK?


Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:
RE: NAK TEGUR @ TIDAK?


bagus-bagus...

walaupun gabriel ni dah disahkan HIV positif, beliau tetap menjalankan tugas dengan penuh dedikasi dan juga dedi alias... malah perwatakan beliau yang tak ubah seperti iblis laknatullah tu sebenarnya dapat juga memandu mentibang-mentibang yang berkeliaran dalam GC ni.... walaupun aku dah hampir dimamah usia dalam GC ni, untuk menyerahkan takhta kepada gabriel syaitoon ni adalah amat susah sekali untuk aku lakukan... sifat2 jahanam yang terkandung dalam kerandut beliau tu membuatkan aku payah nak menyerahkan takhta...

namun seperti biasa, walaupun gab tu syaitoon, aku tetap jua ingin memberi pantun serangkap dua kata pada gab :

pulau pondan jauh ketengah
gunung misslalola bercabang dua
hancur badan dipeluk angah
body yang baik dikenang jua

hingga kita ketemu lagi di waktu dan hari yang sama di tv sombilan

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 1715
Date:

ishh2 laki aku niee .. ada ke gadaika gunung madu akuu

ish riepan2 ..x mauu arr anu madu aweks mcm tu .. sian dia ..

name aweks x ada pun dlm pondan ... abg riee memang x adil ngan aweks kan ..

kate bini no 88 .. ptt nyee makin syg .. nie x makin di buang2 ...

huhu . saper nk ak lg ... abg riee x adil dlm berpoligamiii .. dh tua2 jugaa

tp still mantap

__________________

heyyy .. salam perkenalan untuk anda semua ...
dari saya .... smile always ..... :)



Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:

Adik Aweks Tomoi tak perlu la nk berasa gundah gulana jika diri adik ditidakpedulikan oleh Abg Rie Cipan.. Semmgnya beliau laki yg tak guna, dan adalah lebih afdhal sekiranya adik meminta cerai dari beliau dengan talak guna punya olang..

Kendian adik terus boleh mengabdikan diri adik menjadi hamba nafsu serakah abg sahaja tanpa rasa ragu-ragu, kerna nafsu serakah abg hanya terbatas kepada nafsu makan nasik 8 pinggan je.. Jadi tugas adik hanya la masak nasik utk abg..

Tugas-tugas lain spt mencuci mangkuk tandas, adik tak perlu buat, kerna abg dah serahkan kpd bini tua abg iaitu akak MissLalok.. biggrin

__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 1715
Date:

baik lahh abg gab .... aweks tomoii akan minta cerai ngan abg RIE ...

abg riee cerai kan aweks ngan talak 10 k ..... xsanggup dh idup ngan abg riee

huhu aweks x nah puas .... huhu ... semua di serahkan kat bini2 lama abg ...

biarlahh aweks tomoiii bahagiakan abg gab ... yg lg kekurangan nafsu nyeee

(huhu dedih nyee madu ngan misslalok lg ... x ada org lain kee ... )

eh abg gab mneee dpt misslalok tu bukan dia bini abg rie ke yg ke 87

dia curang ke ngan abg riee??? atau abg gab rampas dia dari abg riee nieee

sbb x thn err ngann misslalok tu ... kan dia seksa (:P)

__________________

heyyy .. salam perkenalan untuk anda semua ...
dari saya .... smile always ..... :)



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

GaBRiEL wrote:

 

Kepada Encik Baddaruddin.. Kenapa la encik nk pening-pening pala hotak encik tu.. sebenarnya kt sini takde pun prosedur posting yg rumit sgt pun.. Apa yg aku tulis kat atas tu, sebagai panduan & ingatan utk kita semua je..

Utk newbie mcm Encik Baddarsila ni, serta para newbie-newbie yg lain, anda semua boleh je posting psl apa sahaja yg terlintas di pala hotak anda, tp kalau boleh, jgn la tulisan hasil karya anda tu bersifat lucah terlampau, racist, menggalakkan menentang perundangan negara mahupun kutukan terhadap seseorg secara terlampau dgn menggunakan bahasa-bahasa kesat @ biadap..

Tapi Encik Baddarul serta ahlil-ahlil kubur yg lain perlu ingat.. "nk jadi seorg ahlil Forum Geng Cerita yg namanya feymes di kalangan rakan-rakan lain" ATAU "nk jadi seorg ahlil forum yg suam-suam kuku yg nama korang akan dilupakan semua dlm masa sebulan dua je?"

Kalau nk jadi ahlil forumners yg bertahap suam-suam kuku serta anak dara tua mcm Radinnaz & Ellyza Misbun, encik post la apa-apa yg tak kreatif serta bertahap longkang.. Kalau nk jadi feymes mcm CEO Mister Rie, Mat The Gaytics atau GaBRiEL (puji diri sendiri plak aku!).. luaskan kreativiti anda, cipta dan post la sesuatu yg menarik hati orang ramai.. Boleh jadi post anda dlm bentuk ilmiah @ dlm bentuk lawak giler, tak kisah la.. ikut suka pusat korang la!

Tapi kalau anda sebenarnya sorg yg dikurniakan akal fikiran lembam.. tak mampu nk buat posting-posting bertahap Gaban bestnya, camne ye nk jadi feymes gak? Senang aje.. kalau anda tak mampu nk create @ cipta posting yg best-best, anda boleh je reply posting-posting kawan-kawan lain dgn 'reply' yg cerdik.. best.. menarik hati.. Senang cakap - REPLY LA POSTING DENGAN MENULIS PANJANG SIKIT.. BUKAN TAKAT TULIS SEBARIS DUA AYAT JE! CENGGITU BUDAK TADIKA PUN BOLEHHH!!!

Tgk contoh camne Abang Gab reply posting soalan ko ni.. Berapa baris aku tulis, berperenggan-perenggan! Cuba ko cari satu posting aku yg aku tulis sebaris dua ayat je, kalau jumpa la.. Nak feymes, kena rajin, Bro.. Utk contoh-contoh posting yg baik, Encik Baddariah boleh aje carigali posting-posting lama hasil karya pala hotak Mister Rie atau otai-otai lain.. Korang tgk sendiri betapa geniusnya beliau menulis. Sehinggakan hasil karya beliau tu membuatkan aku setiap hari nk menulis sesuatu yg lagi baik dari karya-karya beliau..

Jadi korang skrg tentu paham la kenapa aku dah jarang posting? Yee.. sbb Mister Rie dah tak menulis lagi, serta dah tak bnyak posting-posting yg bertahap agung yg berupaya membangkitkan aura gua nk menulis..



-- Edited by GaBRiEL on Thursday 13th of May 2010 11:19:10 PM





eh eh.. mcm mana  aku bleh x perasan post c gay gabRIEL  yang ini.
apa-apa pun time kasih wahai gaybRIEL atas pemberitahuan yang nyata lg jelas.

yang aku paham :

post x boleh :-

-  lucah terlampau, lucah melampau boleh...
-  recist , jadi repist boleh..
- guna bahasa biadap dan kesat, guna bahasa sopan dan licin macam
  macam .. er sabun yang mat de gaytics guna saban waktu
  bagi  merelese kan tensen beliau adanya
- yang terperap kat otak (yang melintas kat otak boleh)

jadi ahli Forum Geng Cerita :

- post jangan tahap longkang ( tahap jamban boleh)
- jangan jadi ahli suam-suam kuku ( suam-suam air panas boleh)
- buat post yang menarik ati mcm misteri, mat de gaytick,jibrail
  (post yang menolak dan mencuri ati tak boleh)
- buat post yang kita mampu (macam mampu pegi haji dan wajib pegi.  - 
   yang x mampu mcm x mampu bayar bil letrik sampai kena potong ..
   hah post yang tu tak boleh)
- bley replay yang panjang.. yang pendek ketot mcm ular ICU tak boleh

forumner nak femes kena mcm nie :

- kena rajin - malas mcm mat de gaytick tak boleh (malas mencuci setelah
  bersabun)
- kena gali dan mengorek lubang-lubang yang ada kat tubuh badan
  misteri dan otai-otai lain yang menyimpan post-post yang baik dan
  menarik ... buat contoh ... (kalu lubang yang loher senang lar jumpa)

_______________________________________

so... begitulah yang aku paham

dan aku juga amat sangat paham,  ko jarang menulis /create post kerana misteri dah jarang menulis dan mengeluarkan posting2 berkarya agung... yang ada cuma karya timbalan agung jer.... so x mencabar ...


maka paham lar aku megapa ko menjadi tuan guru kepada mister gay mister gay di gc ini kerana ko belum dapat menerbitkan karya filem yang agung... yang ada cuma naib agung jer... timbalan pun belum...


yang benar dan suci hati

_______________
(tandatangan )
(Baddarudddin alas Baddarsila alas Baddarul alias Baddariah)




 



-- Edited by baddar on Monday 17th of May 2010 06:26:57 AM

__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1715
Date:

so en baddar puas hati dh arr er??? bgs arr kalu dh tau

lps niee buat the best ... jgn merapu2 lg k ...

aweks tomoii selalu sokong dri blkng ketiak anda hahahahak

__________________

heyyy .. salam perkenalan untuk anda semua ...
dari saya .... smile always ..... :)



Modestos

Status: Offline
Posts: 3401
Date:

aweks_tomey wrote:
so en baddar puas hati dh arr er??? bgs arr kalu dh tau

lps niee buat the best ... jgn merapu2 lg k ...

aweks tomoii selalu sokong dri blkng ketiak anda hahahahak

True.. True.. Aku pun sentiasa bersedia menyokong adik Aweks Tomoi ni dari belakang dia gak.. Dari depan pun aku boleh dokong.. Eh! maksud aku, sokong..

Tapi aku sekali-kali takkan bagi kebenaran utk Mat The Gaytics menyokong aku dari belakang gak.. Nnti rabak punggung aku..

 



__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 1715
Date:

hahahak .... tkt errr rabak punggung .... alah lg pn gab dh loboss ....

x kan nk masih kish lg ??? apa perasaan abg gab bila buat

ngan sorg gay nieee .... kan aweks tomoi nieee wartawan :p

__________________

heyyy .. salam perkenalan untuk anda semua ...
dari saya .... smile always ..... :)



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

aweks tomoi alias tomey ...aku bukan aje puas ati malah puas zahir dan batin. cuma x puas ati tang pungung aku. ko pun tau kan masalah dan problem aku.

abang gab ko mmg sokong ko depan dan belakang. seme dia sapu. malah aku nie pun dia nak sapu sedangkan aku ni x lengkap.

punggung aku : bila agaknya ko k bg aku lubang nie..
aku   : pospon kot... (dalam ati; selamat aku dari mat mat gay sekelian yang bermastautin di gc ini)

-- Edited by baddar on Tuesday 18th of May 2010 04:11:05 AM

__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1715
Date:

ishh22 ... ko lahabauu ngan saper baddar .. sampai puas2 niee ...

ko pun gay errhhh ko buat ngan saper?? ucopppppppp

ish2 x sangka ak ... korang niee ada skandellll .....

__________________

heyyy .. salam perkenalan untuk anda semua ...
dari saya .... smile always ..... :)



Super Member

Status: Offline
Posts: 1737
Date:

GaBRiEL wrote:

Salam sayang semua.. Aisehhmenn.. Nak tegur @ tidak? Nak? Tidak? Perlu? Tak payah la..? Ok la.. disebabkan desakan beberapa ekor lelabi sungai, maka terpaksa la aku melakukan perkara2 yg semmgnya tidak la berapa aku minat sgt nk buat.. sbb dh bnyk kali dibincangkan hal ni di dewan mesyuarat Persetubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu..

Sayugia diingatkan kembali utk ahlil-ahlil kubur semua, kami di sini mengucapkan ribuan terima kasih tak terhingga atas jasa baik rakan-rakan, adik-adik yg sudi membuang masa lapang memasing lepak-lepak, bersenda-gurau serta beramas mesra sesama Geng di sini. Tima kasey gak sudi turut sama mengeluarkan posting-posting yg boleh dibincangkan oleh rakan-rakan sebuaya yg lain..

Namun sekali lagi diingatkn, dlm forum ni, segala posting adalah di bawah pengawasan pihak berkuasa, jd kerjasama rakan-rakan semua amat la diharapkan agar tidak semua posting yg dibuat tidak melanggar tatasusila serta undang-undang negara mahupun agama..

Senang ckp, tak usah la posting menggunakan bahasa-bahasa kesat.. guna je bahasa-bahas licin.. biggrin Kalau rasa tak puas ati, nk caci maki seseorg gak, takpe.. Abang Gab bagi kebenaran, adik-adik boleh la mengutuk @ mengeji Mister Rie, CEO Forum Geng Cerita ni, sbb mkn gaji buta, forum pun malas nk masuk! Asyik abang sorang-sorang je yg terpaksa melayan nafsu serakah awek-awek forum ni.. Mana tahan!

Aaa.. lagi satu.. Kepada ahlil-ahlil baru (makin ramai join GC skrg, syabas & tima kasey!), yg baru nk berjinak-jinak merpati dgn berforum, Abang Gab juga nk ingatkan, forum ni BUKAN ruangan sembang-sembang hal-hal kosong sesama rakan-rakan. Ingat la, orang lain pun nk posting gak, tp kalau adik-adik sumer sembang sesama rakan mcm sembang-sembang kt ruangan chat lain, guna aje la sistem PM (Private message) forum @ pegi la bersembang guna Yahoo Messenger (YM) ke hapa..

Okey la, kalau tak paham, Abang Gab kasi contoh sembang kosong :-

Contoh 1 : - "Ha! Ha! ha!.. atau hanya post biggrin ,(Setakat posting cenggini je, budak tadika Tamil pun tau..

Contoh 2 :- Mat post : "Saya suka posting awak, kelakar. Awak dah makan?"
Radinnaz jawab: "Terima kasih, saya dah makan. Awak dah makan?"
Mat jawab: "Sama-sama. Saya baru je lps makan. Awak mkn apa?
Radinnaz post: "Saya makan lauk kari kepala beruang. Awak pulak?
Mat jawab: Saya makan asam pedas biawak td. He.. He.. He.. Awak ni
kelakar la. Saya suka bau ketiak awak.

... dan seterusnya.. Haa.. Kalau nk sembang berdua @ bertiga je, pegi la sembang-sembang kt YM ke apa ye.. Tolong ingat, orang lain pun nk post gak, tp kalau korang dok sembang-sembang cenggini, camne orang lain nk mencelah? Kalau sekali dua je, takpe la. Ini post yg bertahap longkang mcm ni je, kadang-kadang guna sampai 2-3 page utk berborak berkenalan berdua.. Aisehmen, rugi space forum la.. Dah tu, org lain nk reply topik pun jd bosan.

Abang Gab paham perasaan adik-adik, mmg syok posting sembang-sembang sesama rakan, lebih-lebih lagi yg jantan-jantan kaberet tu, kalau ada awek-awek cun yg post, lagi laaaa... Tp kena ingat tau, orang lain pun nk bg pendapat gak atas topik-topik yg di post tu, kalau dah bersembang kosong je, tulis pun sebaris ayat je.. Cuba la kreatif sket, ok? Tgk Abang Gab.. sedar tak sedar, nk tulis pasal hal ni pun kemain dah panjangnya.. Punya kreatif Abang Gab ni kan? Takde awek-awek nk berkenalan ke? biggrin

Okeh la.. sampek di sini aje. Tulis panjang-panjang pun, bukan dpt gaji keja moderator ni. Ko pueh ati ke I.C.U? Gua dah tolong tegur ni. Dah, jgn kaco gua yg tgh bercuti di Burkina Faso ni lagi..

Sekian, tima kaseyy..

Pecah kaca, pecah gelas, sudah baca, harap balas.


Yang hensem bukan kepalang,

GaBRiEL (Tokey Modesto's GC) biggrin



kenapa la masih ada kongkang-kongkang bukit kat GC ni masih lagi x paham-paham n buat-buat x paham, tolong la semua...biarlah posting yang dilakukan boleh membuatkan orang lain turut sama tertarik untuk sama-sama berkongsi idea....ini aku tgk posting yang dilakukan makin membantutkan idea... tolonglah posting sesuatu yang lebih bermakna biar semua yang ada tertarik untuk sama-sama berkongsi idea....

(kata ICU kepada lelunut cacat lain mulut berbau busuk yang bernama awek tomok)

 



__________________

Sehuduh-huduh punggung lelabi, huduh lagi paras rupa Zul Pepaya..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 113
Date:

errr saba la encik ICU...da mcm dlm ym lak kan.komen yg d reply bukan hanye mengenai post. tak tau la nak wat cmne.xley nak mengawal kerakusan nafsu manusia... ekekeke ;)

__________________

Saat KAU limpahkan karuniaMU... Dalam sunyinya aku bersujud


Super Member

Status: Offline
Posts: 1643
Date:

unit rawatan rapi wrote:
kenapa la masih ada kongkang-kongkang bukit kat GC ni masih lagi x paham-paham n buat-buat x paham, tolong la semua...biarlah posting yang dilakukan boleh membuatkan orang lain turut sama tertarik untuk sama-sama berkongsi idea....ini aku tgk posting yang dilakukan makin membantutkan idea... tolonglah posting sesuatu yang lebih bermakna biar semua yang ada tertarik untuk sama-sama berkongsi idea....


kalau ada icon LIKE mcm kat facebook tue.. nk jer aku like comment kongkang bukit jalil ICU nieh



-- Edited by mrbingka on Thursday 24th of June 2010 12:53:34 AM

__________________

Will you still love me when I'm no longer young & beautiful? :)

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

abg gab daku x menyalahkn dirimu.. abg telah menjalankn kerjamu dngan amanah.daku amat BERBANGGA dengan dirimu..heheheh syabas betey..eza nie pun xdela selalu komen panjang2 sgt coz dari pengalamn beta..post yg terlampau pjg hanya akan menyebabkn mata adik menjadi juling lg,,AHAK2..so xpat la baca..ahak2 separuh jew baca,separuh g simpan esok lak sambung..ahak2....

__________________

"mencari ketenangan"



Super Member

Status: Offline
Posts: 1737
Date:

Bagi aku kalu separuh je baca dah kira berjaya. Kalu sorang baca pun kira berjaya gak dan bagi pendapatan bulanan aku yang amat lumayan ini iaititu 4578124 ringgit daum pelam, sesiapa yang yang tidak baca pesanan atau membaca posting orang lain tetapi dia reply topik tu bolehlah dianggap posting yang dilakukan hanyalah syok sendiri. JADI TOLONGLAH BACA POSTING YANG ORANG LAIN HASILKAN DEMI UNTUK PENAMBAIKAN.

Jikalau kita baca posting orang lain, maka secara tidak langsung kita amik iktibar dan cuba sedaya upaya untuk melakukan yang lebih baik lagi. Tetapi jika kita sendiri malas untuk membaca posting orang lain bagaimana kita nak tau topik apa yang sedang dibincangkan. Contohnya cam sesetengah itu, selalu je topik yang dibincangkan tidak menepati piawaian serta kehendak yang lain. Ini secara tidak langsung akan merencatkan perkembangan idea.

Jadi di sini, aku berharap agar cubalah baca posting yang dilakukan oleh orang lain dan janganlah setakat posting yang bertahap lelunut bukit. Disini bukanlah jumlah posting yang dilakukan menjadi pengukuran samada sesorang itu newbie, veteren member, senoir member atau super member. Tetapi yang jadi ukuran ialah kualiti posting yang dihasilkan. Kalau posting dah capai tahap 1500 pun x guna kalau posting yang dibuat itu sekadar nak mengejar pangkat.

Aku juga minta maap kerana selalu je komen terhadap posting yang dihasilkan. Aku juga mengakui bahawa posting aku juga tidaklah begitu berkualiti. Aku menegur ni pun sebab aku rindukan zaman kemeriahan GC yang dulu, yang mana kebanyakan posting yang dihasilkan amatlah berkualiti. Mungkin ramai yang tidak suka sebab aku menegur kat topik, tapi sebenarnya aku dah banyak kali tegur melalui PM tetapi tidak diendahkan. Harap semua amik iktibar ok, sama-sama kita berusaha menghasilkan karya yang bermutu dan kearah pencapaian yang gemilang.

(rrrr...lama plak x layan snuker, g kedai snuker syok gak ni)


__________________

Sehuduh-huduh punggung lelabi, huduh lagi paras rupa Zul Pepaya..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 113
Date:

ye encik ICU...sesungguhnya sy amat memahami perasaan anda.
aku actlly joic GC sbb aku sonok tengok korang komen punye la gle2...
skg nih,aku lak tercarik2 org2 yg aku salu tgok b4 aku join gc ni.
kemanakah mereka?nak kate xaktf aku rasa,mcm aktif.
kite pon xdpt nak menahan manusia dr sonok berbalas komen dlm ni.
yela nak back to da topic pun..mcm layan sorg2 lak kan...
aku pun harap,,korg sume...renung2kan dan slmt beramalllll!! ;)

__________________

Saat KAU limpahkan karuniaMU... Dalam sunyinya aku bersujud


MODEST

Status: Offline
Posts: 1986
Date:

macamana aku tak perasan topik ni ada disulitkan di sini.... tu la aku dah lama perati... tp mls nak tegur sbb newbie ni sekali tegur lebih2 kang trus tak posting kat sini.. tp kalu tak tegur mata aku lak juling sbb penat tgk msg2 bchatting sesama diaorg...

mcm apa yg amy mira ckp kat ats nih... yg dulu2 punye ahli memasing ada yg mls nak join sbb bila dh post something yg happening pastu yg reply buat lak mcm ym... so no idea dh lepas tuh... aku pun sama... aku posting giler babun org tak paham lak... so dgn keciwanya aku online skadar utk baca je apa yg org lain merepek...

aku kalu bahasa jiwang2 ni tak reti la... tu hanya khas utk mat the gaytics je... sbb tu beliau leh layan awek2 atau gay2 yg tgh keciwa.... so kalu korg nak luahkan perasan tu dh tentu mat the gaytics la yg akan melayan korg...

cuma satu... cara nak posting yg best adalah... setiap kali posting yg di reply... cuba create st cerita yg boleh continue cerita selepas itu.... lantak le ada nama sapa pun... yg penting kreatif dan idea tu bleh org lps tu reply n continue balik citer kita.... mcm tu tak la org lain boring....

satu lagi... sebelum tu pekena dulu ABC aku baru korg leh create citer mangkuk hayun punye level.... baru beshhh...

(gab... lubang idong ko dah abih ke ko tarah... aku tgk blonggok bijik timah hasil lombong ko)



__________________

aku ada...... ko ada ke????? suka ati aku la... ada aku kisah



Super Member

Status: Offline
Posts: 1737
Date:

Tak payah tegur la puan modest. Mereka ni memang xkan paham. Sebab bagi aku sekarang ni GC akan hanya menjaga newbie n bukannya menjaga semua ahli termasuklah aku, gayah, eliza mesebun n ramai lagi yang dah lama bertapak kat sini....

__________________

Sehuduh-huduh punggung lelabi, huduh lagi paras rupa Zul Pepaya..



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

unit rawatan rapi wrote:

Tak payah tegur la puan modest. Mereka ni memang xkan paham. Sebab bagi aku sekarang ni GC akan hanya menjaga newbie n bukannya menjaga semua ahli termasuklah aku, gayah, eliza mesebun n ramai lagi yang dah lama bertapak kat sini....

 



satu statement yang penuh dengan rasa kekecewaan yang maha dalam bagai laut cina selatan yang selalu aku berkubang kat dalamnya...


__________________________________________________________


TEGURAN

teguran satu kebaikan...
kerana jika salah... bila ditegur jadi betul...

adik-adik yang disayangi terutama newbie...
sila la baca topik ini untuk kebaikan bersama di GC

kalu adik-adik yang baru (newbie)... berbalas-balas
atau membuat posting...
biarlah berlandaskan / berasaskan
topik pertama yang dibuat .....
kalu adik-adik....
membalas atau membuat posting
yang menyempang jauh dari tajuk atau topik asal...
kesannya......
ruangan ini menjadi satu ruangan perbualan
antara adik-adik semua...

sedangkan GENG CERITA ini di moderate /dibina/diwujudkan
supaya semua forumner/ahli  dapat berkongsi
bergembira membuat posting2 yang berkualiti
yang boleh mereka yang membaca
ketawa/gelak/paling x pun tersenyum...

sebab tujuan kita masuk sini
untuk menghilangkan rasa tensen /bosan/kecewa dan
yang seangkatan dengannya ...

sedangkan kita adalah umpama pendatang baru..
kalu penyanyi... penyanyi baru...
kalu pelakon... pelakon baru...
banyak kelemahan dan banyak yang kita tak tahu
berbanding dengan orang-orang lama..

adik-adik sayang... (newbie)
kerjasama anda semua sangatlah diharapkan...
supaya bcalah teguran orang-orang lama GC di atas...
anggaplah ia untuk kebaikan kita juga..

semuga laman/ruangan GENG CERITA ini bukan
tempat berbual atau bersembang antara dua induvidu
atau tiga atau empat...

bagi posting yang boleh membuat kita GELAK/KETAWA

ADIK-ADIK NEWBIE SAYANG...

RAJINKAN LAH DIRI
UNTUK MEMBACA POSTING INI DAN POSTING-POSTING DI ATAS.

sekian, wassalam...

(ikhlas lagi lurus)
baddarsila/baddarudin/baddariah/baddarsalam







 



__________________

make me feel it



MODEST

Status: Offline
Posts: 1986
Date:

baddarsila... ko penah tak kena ngn buku lima aku... kalu belum jom aku tnggu ko kat bwh jambatan kat simpang lima malam nih.... satu je pesan aku... jgn lupa ko bwk lemang sekali... aku suka makan lemang... kasik yg panas dan lemak berkrim je yg aku nak.... yg lembik2 aku tak suka...lemau rasa... pastu bwk sekali sirap perasa oren.... aku tunggu ko tau.....

__________________

aku ada...... ko ada ke????? suka ati aku la... ada aku kisah



Super Member

Status: Offline
Posts: 2023
Date:

Budak2 ingus ni mmg da lemak sgt. kasik betis dia nk bulu betis. Igt bulu betis tu free2 ke nk kasik. Nah amek ni bulu ketiak.

(kata pn. rajin tanpa seurat benang)

__________________
Sepi sekuntum bunga sekeping hati


Senior Member

Status: Offline
Posts: 122
Date:

a'laikum,

bukan shj senior2 yg berasap2 melihat keletah2 newbie yg berYM di thread2 yg menarik..

newbie2 spt aku jugak hangin sebab xtau nk mencelah tang mane..

topik menarik, mantap lg mapan.. tp nk menyelit celah bedah mane pun xtau...

bile aku bg pendapat, xde yg respon.., mereka2 ni lebih gemar membalas perbualan2 ala2 ym yg aku rase xpatut pun di bualkan di thread2 tu....


__________________
kalo kail panjang sejengkal, pi mancing parit je la......

suRveyor cAbuk.....


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

radinnaz wrote:

baddarsila... ko penah tak kena ngn buku lima aku... kalu belum jom aku tnggu ko kat bwh jambatan kat simpang lima malam nih.... satu je pesan aku... jgn lupa ko bwk lemang sekali... aku suka makan lemang... kasik yg panas dan lemak berkrim je yg aku nak.... yg lembik2 aku tak suka...lemau rasa... pastu bwk sekali sirap perasa oren.... aku tunggu ko tau.....




setakat rase buku lima ko yang dah setengah monopus tu.. puang radin nanas... ko bagi duplo buku lima pun..... aku timer la ...dngan dulang beralaskan hiasan rerumbai bulu-bulu kaki dan ketiak aliza misbung ... bagi cantik dan cun dulang tu....

bagi mengingatkan aku akan pesanan ko tu... sepaya menunggu di bawah jambatan simpang lima malam ini... aku cabut bulu ketiak aliza misbung tu bagi petanda kat wet bod aku dan tulis : ps.. puang radinas nak bagi adiah...

(errr... lemang tu ...bukan ke cik asbeng telah memanaskannya di tubuh badan beliau yang wangi bagai air longkang itu untuk disapukan dengan lemak-lemak krim peputih produk beliau sendirik.... tu aku x berani kol dia... dia tengak asyik masyhuk dengan lemang-lemang yang aku nak bawak bagi kat ko tu... beserta air sirap perasa oren )


 



__________________

make me feel it



Super Member

Status: Offline
Posts: 1715
Date:

kangkunghijau wrote:

a'laikum,

bukan shj senior2 yg berasap2 melihat keletah2 newbie yg berYM di thread2 yg menarik..

newbie2 spt aku jugak hangin sebab xtau nk mencelah tang mane..

topik menarik, mantap lg mapan.. tp nk menyelit celah bedah mane pun xtau...

bile aku bg pendapat, xde yg respon.., mereka2 ni lebih gemar membalas perbualan2 ala2 ym yg aku rase xpatut pun di bualkan di thread2 tu....



lahhh newbie pn marh .. hehehe jgn marh dulu bawa2 bersabar ... kat GC niee besar lg ... leh bukak thread yg br ... apa daaaa ..... bukak yg br jeee n bukak topic br ... kalu nampak dak2 newbie merepek2 jgn di baca ... terus jee pada topic asal ... dak2 skg kan higusan lg termasuk aku niee .. masih merangkak2 ... memang mcm ym lg ....

 



__________________

heyyy .. salam perkenalan untuk anda semua ...
dari saya .... smile always ..... :)



Senior Member

Status: Offline
Posts: 122
Date:

aweks_tomey wrote:

lahhh newbie pn marh .. hehehe jgn marh dulu bawa2 bersabar ... kat GC niee besar lg ... leh bukak thread yg br ... apa daaaa ..... bukak yg br jeee n bukak topic br ... kalu nampak dak2 newbie merepek2 jgn di baca ... terus jee pada topic asal ... dak2 skg kan higusan lg termasuk aku niee .. masih merangkak2 ... memang mcm ym lg ....

 



macam yg aku ckp..thread tu diwujudkan supaya kt bole bertukar pendapat...

mmg aku paham ad masa kt bole bergurau senda bg mewujudkan kemeriahan lagi dlm perbualan tu, tp biarlah berkait...

jgn jauh terpesong dr tajuk asal...

eeh, teremosi plak aku..hahhahha

ape2 pun mmg betul tndakan senior memberi peringatan kpd newbie2 cam aku ni..

post2 yg ad pun amatla berguna..

terima kasih GC....

(dh 2 mmgu layan GC sebab facebook kat opis kena block)

cencurut punye IT dept....



__________________
kalo kail panjang sejengkal, pi mancing parit je la......

suRveyor cAbuk.....


Senior Member

Status: Offline
Posts: 113
Date:

hahahah kangkung.
engko 2 mgu.aku ni ngh prktikal kat opis ni
dah 9 mgu layan..ehh tolak awl mgu..adela lebey kurg 7 ke 8 mgu kot???
hahaha mcm2 ragam kan??
ini xboley tu xboley..
apa yg boley?main guli boley x??hikkk....
jgn mrh ek senior.aku begurau senda jer niii

__________________

Saat KAU limpahkan karuniaMU... Dalam sunyinya aku bersujud


Super Member

Status: Offline
Posts: 1715
Date:

kangkunghijau wrote:


macam yg aku ckp..thread tu diwujudkan supaya kt bole bertukar pendapat...

mmg aku paham ad masa kt bole bergurau senda bg mewujudkan kemeriahan lagi dlm perbualan tu, tp biarlah berkait...

jgn jauh terpesong dr tajuk asal...

eeh, teremosi plak aku..hahhahha

ape2 pun mmg betul tndakan senior memberi peringatan kpd newbie2 cam aku ni..

post2 yg ad pun amatla berguna..

terima kasih GC....

(dh 2 mmgu layan GC sebab facebook kat opis kena block)

cencurut punye IT dept....



hahaha pandai gak ko beremosi yaaa ... bgs arr .... tp kan kalu ko rasa dak2 tu merepek meraban ... ko x yah ngk ... ko tutup jee mata n berbalik pada topic asal ... ko sedarkan .. dak2 newbie tu supaya x terpesong .... hah ... mcm mneee

btl arr kate amy mira tu ... main guli jee leh ... aku nk join jugaa kat GC niee ada x agak2 nyeee

 



__________________

heyyy .. salam perkenalan untuk anda semua ...
dari saya .... smile always ..... :)



Super Member

Status: Offline
Posts: 2023
Date:

Ko ni bodoh jendul. Bkn takat men guli, men teng2 pn ko x layak. buat menyemak jer. Syuhh.. syuhh.. g men jauh2. kang jangkit plk kutu ko tu kat kepala aku. kata mak beruk kpd anaknya.

__________________
Sepi sekuntum bunga sekeping hati


Super Member

Status: Offline
Posts: 1643
Date:

erkk... yaya2 saya sokong tuan hakim kangkung ijau.. (psstt aku sokong ko nie.. bak 20 sen cpt !! ) hmmm kepada awek tomot.. heh3x.. pendapatan anda tentang bkak topik baru tu amat lah tdak dpersetujui oleh presiden kelab kongkang bukit aku rasa..muahaha.. bkn aper.. xkan xdak topik pown nk bkak topik baru semata2 nk mengelakkan sembang ym.. contohnya kalau kongkang bukit afrika UCOP_VM dah lamer2 menghilangkan dri tetiba dier dtg bkak topik baru...

'HYE KAWAN2 IM BACK..RINDU NK CIUM BAU SPENDER KUDUS SAYA X ?'

ermm mau kener seligi kang ngan otai2... so kpd saper2 pown pndai2 lah.. aku pown newbie jgak.. plus lembam lagi... ait naper kutok dri sndri nieh..? ngeh3x.. agak2 la klau nk sembang ym pown.. wb kan ada..conteng la.. ciss bg ceramah tnpa gaji plak aku nie... akhir kata maju lah perut untuk negara.. apa2 pown cdangan bg mengingatkan yg terpesong tu bley gak tu di guna pkai..


kangkung hijau kunin : hoi bingkai.. aku suh ko cuci mangkuk jamban nie haa dgn dawai kasar tu yg ko pegi tonyoh muker aku apasal..?

haku : ler.. muker ko ker nie..? igt mangkuk jamban td.. sory2..

__________________

Will you still love me when I'm no longer young & beautiful? :)

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

mrbingka wrote:

erkk... yaya2 saya sokong tuan hakim kangkung ijau.. (psstt aku sokong ko nie.. bak 20 sen cpt !! ) hmmm kepada awek tomot.. heh3x.. pendapatan anda tentang bkak topik baru tu amat lah tdak dpersetujui oleh presiden kelab kongkang bukit aku rasa..muahaha.. bkn aper.. xkan xdak topik pown nk bkak topik baru semata2 nk mengelakkan sembang ym.. contohnya kalau kongkang bukit afrika UCOP_VM dah lamer2 menghilangkan dri tetiba dier dtg bkak topik baru...

'HYE KAWAN2 IM BACK..RINDU NK CIUM BAU SPENDER KUDUS SAYA X ?'

ermm mau kener seligi kang ngan otai2... so kpd saper2 pown pndai2 lah.. aku pown newbie jgak.. plus lembam lagi... ait naper kutok dri sndri nieh..? ngeh3x.. agak2 la klau nk sembang ym pown.. wb kan ada..conteng la.. ciss bg ceramah tnpa gaji plak aku nie... akhir kata maju lah perut untuk negara.. apa2 pown cdangan bg mengingatkan yg terpesong tu bley gak tu di guna pkai..


kangkung hijau kunin : hoi bingkai.. aku suh ko cuci mangkuk jamban nie haa dgn dawai kasar tu yg ko pegi tonyoh muker aku apasal..?

haku : ler.. muker ko ker nie..? igt mangkuk jamban td.. sory2..



setuju-setuju tuan hakim......
 
(aku ngan muka toye dan tersengeh-sengeh lalu kat bawah jambatan simpang lima... sambil menunggu cik puang rading nanas yang janji nak bagi adiah kat aku...)

kangkung ijau layu: adeh.. adeh.. (sambil membuang bulu-bulu plastik berus jamban yang terlekat kat idung beliau akibat ditonyoh ngan mrbingkai  ... sadis amat....)


 



__________________

make me feel it

«First  <  1 2 3 46  >  Last»  | Page of 6  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard