Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: korang minat novel apa??


Super Member

Status: Offline
Posts: 1737
Date:
RE: korang minat novel apa??


aku suka novel PERMATA YANG HILANG.....
best woooo...ngeh..ngeh..ngeh...slurp bestnya...


(mamak!!!! megi mawi satu lagi)

__________________

Sehuduh-huduh punggung lelabi, huduh lagi paras rupa Zul Pepaya..



Super Member

Status: Offline
Posts: 866
Date:

aik...
macam pernah aku bace je ni...
tapi aku bace sepintas lalu ke...
best novel ni....
woi ICU!!!,ni novel ke???
huhuuuuuuhhhhhh!!!!!!

__________________

"ZeitGiest"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 402
Date:

2 novel yang aku minat
1) bagaikan puteri oleh ramlee awang murshid. memang best ahh citer. sambungan citer ni iaitu cinta sang ratu n hijab sang pencinta pada pendapat aku tak best mane ahh

2) korban kasih oleh fatimah ape kebenda laa. aku lupa name ayah dia. ni pun best. aku n member2 aku siap nangis2 baca. bukan kisah cinta tau. pasal keluarga. tapi dah lame aku cari buku ni. masa aku keja kat melaka n johor, aku cari gak kat kedai buku tapi takder ler..

__________________

aku rasa nak makan buah duku laa. umah sape ada buah duku angkat tangan!!!



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

novel yang menusuk kalbu..andai itu takdirnya...macam pengorbanan seorang wanita kepada keluarganya, kepada kekasihnya n kepada suaminya..dia terpaksa berkorban untuk orang yang tersayang walaupun dia sendiri yang terluka...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 8
Date:

aku ska novel cam dear yayah ke?biggrin

__________________
reen


Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

aku suka Ramlee Awang Murshid
semua novel dia best
yang paling best
BAGAIKAN PUTERI
CINTA SANG RATU
HIJAB SANG PENCINTA

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Senior Member

Status: Offline
Posts: 389
Date:

novel?????waaa...tajuk feveret...aku mmg giler kumpul novel..now aku ada lebey kurang 1++ nearly 200 novel dlm bilik ni haha...ramleee a.m semua novel dia aku ada..trilogi bagaikan pu3-bagaikn pu3,cinta sang ratu,hijab sang pencinta-my feveret..novel habiburrahman pun ok jgk,penuh dgn cinta berlandaskan islam gitu..cuma mungkin sesapa yg xsuka gaya penceritaan yg penuh detail..agak meleret,korang mgkin akan bosan sket lah..hahaha..
kalau novel feelin'2 english version..try n read tulisan jude deveraux..romantic novel yg logic n tak melampau..
Dan brown collection..must have utk yg suka thriller..kalau stephen king,sesapa yg tak suka complicated novel baik xyah baca..mau setahun xhabis hahaha...
novel2 islam..try baca karya abdul latip talib 4 starting..cara dia menceritakan perjuangan pejuang2 islam...menarik hati utk dibaca...
utk motivasi diri aku suka smua karya hm tuah..ringan dan menghiburkan sambil memotivasikan diri aku..
sooo..baik aku berenti skrg..kalau x sampai berpinar mata korang kena bc apa aku tulis..hahaha...

__________________

why on earth people always do something stupid for the sake of love????



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 25
Date:

aku plak suka novel cinta ya memrlukan pengrbanan....
aku tak kesah cite pape pun..
aslkan best..
knape rmai orng suke bace cite bagaikan puteri....
sedap sngat ke...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 389
Date:

hish budak buah oren ni...best la..tapi ko kena baca dari yang first skali..pasal tu novel trilogi..
baca bagaikan pu3,sambung dgn cinta sang ratu,last skali hijab sang pencinta..okeh?
dah,g makan buah oren banyak2..hehehe..

__________________

why on earth people always do something stupid for the sake of love????



Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

budak oren ni mana minat baca buku
makan buah oren je tau la

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel

NN


Super Senior

Status: Offline
Posts: 581
Date:

sape tau ape novel terbaru yg best kat pasaran... dah lama tak beli beli novel gian plak nk mbaca novel balik... dengar citer ramlee awang murshid dah kuar novel baru yer... sape dah baca ... best tak...

__________________
belai cinta agar terus mekar


Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

novel??? huhuhuhu....
buku sejarah yang takat 100 mukasurat tu pon tak sanggup aku nak tatap...
inikan pula novel yang beribu-ribu lemon mukasurat die....
kalo majalah yang ade gambar-gambar artis macam Lady Gaga ker...
perrghhhhh...... lain cite la beb.....
tapi dalam banyak-banyak tu, majalah terbitan Hugh Hefner gak jadi pilihan aku....
ataupon kalo aku busan-busan, aku cari jer buku terbitan Comic House...

__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 2496
Date:

komik pon aku minat jugak
pedang setiawan
alam perwira
jejak wira

sapa minat komik?????

__________________
aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang sudi


aku bapa si comel



Member

Status: Offline
Posts: 6
Date:



nk celah gak..
sy suka novel karya ramlee awang mursyid..
terutamanya trio epik thriller..
bagai puteri, cinta sang ratu dan hijab sang pencinta...
penuh keinsafan dan kasih sayang..
huhuhuuhhu..
rugi sapa x bca..
hehehehhe..


__________________
Tatkala cinta berbisik, suaranya memuji TUHAN~ pabila rindu terusik, rasulnya jadi pilihan~


Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Btl2 kasturi
sape xbc nvl RAM..mst rugi tau
sbb nvl dia ln dr y ln

ala papedom nih
komik tu bdk drjh 2 jer bc
ko nih
prangai cam bdk2 lg arr

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

zzzzzz..... disini aku masih tekankan bahawa.....
aku tak minat membaca novel nie sangat......
buku geografi tingkatan 3 yang setebal setengah sentimeter tu pon aku tak larat nak baca...
apatah lagi novel yang setebal 3 inci tersebut....
yang aku suke hanyelah buku terbitan Hugh Hefner jerk..........

__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 1504
Date:

Ko tertekan MAt?
sian ko erk..
xpe pusat rawatan jiwa msh byk bilik 0 utk ko huni
lgpn aku dh belikan buku ABC & MARI MENGIRA
utk ko mgisi ms lapang d sna nnt
ml2 aku nk belikan Sudoku utk ko
tp aku tkt nnt ko de mslh mental jurus ke 18 lak
ko jgn risau erk..
buku aku beli tu cm setebal 15 ms jer

__________________
Aku IBU si Comel...


Member

Status: Offline
Posts: 14
Date:

novel adam dan hawa by aisya sofea

adam&hawa.jpg


AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela.
Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.
Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu.
Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...

-- Edited by myraxora on Friday 24th of July 2009 07:34:41 PM

__________________
http://myrasahaja.blogspot.com


Member

Status: Offline
Posts: 14
Date:

permata yang hilang boleh dikira novel gak ke? hahaha macam2

__________________
http://myrasahaja.blogspot.com


Member

Status: Offline
Posts: 14
Date:

unit rawatan rapi wrote:

aku suka novel PERMATA YANG HILANG.....
best woooo...ngeh..ngeh..ngeh...slurp bestnya...


(mamak!!!! megi mawi satu lagi)




permata yang hilang boleh dikira novel gak ke? hahaha macam2


__________________
http://myrasahaja.blogspot.com


Super Member

Status: Offline
Posts: 4534
Date:

myraxora wrote:

 

unit rawatan rapi wrote:

aku suka novel PERMATA YANG HILANG.....
best woooo...ngeh..ngeh..ngeh...slurp bestnya...


(mamak!!!! megi mawi satu lagi)




permata yang hilang boleh dikira novel gak ke? hahaha macam2

 


wah...wah... awek sorang nie... bace gak ker???
macam taw jerk....
isk..isk... aku kalau UNIT RAWATAN SAKIT UNTUT tu bace takpe la..
beliau dah tua... cume calon jer takde...
nie perempuan, mude dari aku pon bace....
isk...isk..... apa kate ko join aku bace buku terbitan Hugh Hefner.....
meh la join......

 



__________________





Veteran Member

Status: Offline
Posts: 49
Date:

Aku ske novel triller n seram. Terutama novel Ramlee Awang Mursid. Fanatik gila ngn novel dia. Semua ada koleksi cerita dia

__________________

BLUEEESSS FOREVER... AHAK..AHAK..

«First  <  1 2 | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard