Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Kisah Sekolah Budak Henry Gurney


Super Member

Status: Offline
Posts: 546
Date:
Kisah Sekolah Budak Henry Gurney


kisah nie takde kena mana yang hidup mahu pun mati


Mulanye aku di lahirkan di sebuah hospital besar di sebuah negara kat malaysia.Tidak lama kemudian adik pula lahir masa adik dah lahir dua minggu,ibuku meninggalkan kami buat selamanye.dia diserang sakit jantung.Selepas kematian ibuku,kami adik-beradik berpisah.aku di hantar kepada nenek untuk di jaga dan adik pula dihantar kepada baby sitter.


Setelah lama kita terpisah,akhir nye kami bertemu semula pada umur ku 11 tahun.Pada pertemuan itu kami rasa amat senorok sekali.selepas itu kami berpisah lagi.pastu kami tidak berjumpa lagi.Dalam masa yang sama,ada seorang awek telah memikat hati ayahku.setelah dua tahun bercinta akhir nye dijodohkan oleh Allah.


Setelah lama ayah berkahwin ngan mak tiri.aku mula rasa tidak seronok bila mak tiri tu ada dalam hidupku.Bagi aku mak tiri nie buat menyemak jer.depan ayah dia membuat mesra ngan aku,tapi bila ayah takde dia membuat perangai.aku mula rasa bosan akan sikap ibuku lalu aku meminta ayah supaya hantar aku balik ke rumah lamaku yang terletak kat melaka.Masa aku di melaka aku mula jadi nakal.Kenakalan ku makin lama makin melampau sampai la suatu hari ku di buang sekolah.aku dibuang sekolah kerana aku telah kurang ajar ngan seorang cikgu dan telah belasah nye ngan kengkawan ku.Selepas 2tahun aku tak sekolah,aku rasa bosan sangat,aku meminta ayah ku memasukkan ku kat mana2 sekolah yang boleh menerima ku lagi.Tetapi kepetusan semua sekolah hampar.


Tapi ayah tetap berusaha untuk mencari sekolah untuk aku.Lastlu aku dapat sebuat kolej swasta yang terletak di Genting Highlands.Aku rasa seronok pabila dapat kolej tu.Tapi kerana oleh kenakalan ku tidak henti-henti...aku terjebak dalam kancah dadah.aku mula menjinak-jinak dalam kancah tu.lama kelamaan aku menjadi seorang Pusher(tukang jual dadah).dalam masa 6bulan kehidupan aku semakin seronok kerana hasil jualan dadah ku mendapat sambutan yang banyak sekali.tapi keseronokan itu tidak tahan lama.kerjaya aku dapat dihidu oleh pihak berkuasa kerana kawanku telah memberitahu yang aku adalah pusher.Pastu aku ditangkap dan di tempatkan lokap kat Bentong.Aku dikenakan seksyen 12(2) Akta Dadah Merbahaya 1952.Selama 3 bulan aku bicara di makamah akhirnye aku di jatuh kan hukuman 3tahun di sekolah Henry Gurney oleh hakim tersebut.Masa aku dijatuhkan hukuman tu,aku terasa resah sangat kerana aku macam tak percaya yang aku akan di hantar ke sekolah Henry Gurney.


Selepas aku di hantar ke sekolah itu aku dapat melihat semua budak-budak sekolah tu badan semua besar2.Aku mula terasa resah.akhir nye aku diquarantin di sebuah blok yang di beri nama BILIK PENERIMAAN.Di situ aku memulakan kehidupan aku sebagai seorang juvana.Selepas tiga bula aku berada di situ,aku di naikkan ke blok lain mengikut kehendak kerja yang aku minta.Masa tu aku meminta untuk memasuki sekolah balik dan aktiviti petang ialah Pancaragam.Aku dapat ditempatkan kat HOUSE HANG LEKIR.Selepas aku ditempatkan di tempat tersebut,aku di tanya oleh budak2 senior,samada aku nak jadi gengster/balaci/jambu.


Maksud gengster ialah ketua/taiko.Balaci ialah org yang jadi tukang basuh baju budak senior dan jambu ialah.............tak payah la bagi tau paham2 sendiri la.budak2 yang satu batch ngan aku cuma 3org jer pilih gengster.yang lain semua takut ada yang pilih balaci dan jambu.selepas aku ngan 2 org lagi pilih gengster maka start la kita org sparing(bergaduh).Setip petang mesti kita akan sparing...selama 3bulan aku hadap benda tu dan akhir nye aku dapat tempah nama kat sekolah tu.Aku dapat pangkat kepala port(maksud nye ketua gengster).Nasib aku baik sangat kerana aku bukan seorang yang kaki pukul belakang....aku mendapat jambu yang banyak dan balaci.Tetapi aku kesian melihat mereka.


Selama 2 tahun 2 bulan aku di naikkan pangkat sebagai Kapten sekolah oleh Tuan besar yang jaga penjara tu.Selepas aku di naikkan pangkat aku berasa sangat seronok kerana aku dapat pangkat yang paling besar kerana budak2 lain tak dapat keistimewaan ini.aku macam kaki mum houser master la(tuan yang jaga blok aku).Semasa aku dalam sekolah tu aku dapat banyak sangat pengajaran dan teladan.Aku belajar bagaimana nak jadi seorang insan yang berguna pada masyarakat.Aku sangat menyesal akan tindakan aku pada masa lalu.


Setelah 3 tahun berlalu aku telah dibebaskan.dan aku balik ke kampung asalku.Sekarang aku mendapat kerjaya yang bagus.Aku berasa bangga kerana Allah masih sayangkan hamba nye.Akhir nye aku hidup sederhana.TAMAT.....


Cerita nie tidak kena mengena yang hidup mahu pun mati......


 



__________________

Sometimes We think about them who we love but since its not belongs to us we just think and think and think only just watch and learn from the pass...... ^^



Super Member

Status: Offline
Posts: 1209
Date:

bleh tahan jugak citer ko nie alif

__________________

ImPoSiBle Is NoTHinG



Super Member

Status: Offline
Posts: 546
Date:

takde la hebat nor cerita nie...

__________________

Sometimes We think about them who we love but since its not belongs to us we just think and think and think only just watch and learn from the pass...... ^^



Super Member

Status: Offline
Posts: 3238
Date:

h0h alif nie pun satu!! ibu kata gie ske0lah!! gie lah sek0lah!!
ni tak gie lepak2 umah Jubin tu!! ishk2..ape lah nak jadi nie!!
abis duit ibu biayai alif tau!!! .....kata cactus ngan muka singa!! ...

__________________

aku adalah Aku......Salam Semua......



Super Member

Status: Offline
Posts: 546
Date:

huhuhu............


org tak gi sana la.org nak gi bangsar nie.nak hantar borang kerja



__________________

Sometimes We think about them who we love but since its not belongs to us we just think and think and think only just watch and learn from the pass...... ^^



Super Member

Status: Offline
Posts: 3238
Date:

jangan nak bohong ibu!!! bukan nak gie hantar b0rang!!!
tapi nak b0r0ng kan!?? h0h!! nak gie b0r0ng tak nak
ajak ibu!!...marah cactus lagi!! sambil amik beg tangan
ngan muka slumber nak ikut alif gi b0r0ng kat kedai Jubin..

__________________

aku adalah Aku......Salam Semua......



Super Member

Status: Offline
Posts: 1366
Date:

best gak citer ni...bg sumer org bace pastu blh lar insaf

__________________

-F34R 15 N0T 4 F4CTOR-


R
-remaja
E-enggan
M-mematuhi
P-peraturan
I-isyarat
T-trafik



Super Member

Status: Offline
Posts: 3238
Date:

fear factor wrote:

best gak citer ni...bg sumer org bace pastu blh lar insaf



yer..yer...terutama nk0 kan fera?? uikS..silap..fear kan???

__________________

aku adalah Aku......Salam Semua......



Super Member

Status: Offline
Posts: 546
Date:

sebenar nye aku ada banyak koleksi cerita budak2 juvana dan penjara.....


tapi itu mengikut akta2 keselamatan rasmi penjara..so aku tak leh cerita lebih dari tu...


 



__________________

Sometimes We think about them who we love but since its not belongs to us we just think and think and think only just watch and learn from the pass...... ^^



Super Member

Status: Offline
Posts: 1366
Date:

Aweks_HapPy wrote:



fear factor wrote:


best gak citer ni...bg sumer org bace pastu blh lar insaf


yer..yer...terutama nk0 kan fera?? uikS..silap..fear kan???



woitt!!sebut name aku btol2 yer jgn silap plak name aku FEAR bukan FERA!!ada paham...

__________________

-F34R 15 N0T 4 F4CTOR-


R
-remaja
E-enggan
M-mematuhi
P-peraturan
I-isyarat
T-trafik



Super Member

Status: Offline
Posts: 3238
Date:

ahakS..n0 b0dy perfect key!..
kalau silap tu!! raya aweks mintak maaf!!
pastu!! jangan lupe angpau raya!! ekekekkek!! =P

__________________

aku adalah Aku......Salam Semua......



Super Member

Status: Offline
Posts: 546
Date:

fear kan nama fera tu nama kormesial ko????


aku dapat tahu nama ko fera pun dari budak kampus ko.............



__________________

Sometimes We think about them who we love but since its not belongs to us we just think and think and think only just watch and learn from the pass...... ^^



Super Member

Status: Offline
Posts: 1366
Date:

iskkkkk..aper nak jadilah ngan bdk2 zmn skang ni...nak tunggu time raya baru nk minta maaf..selagi x raya selagi tu x nak mintak maaf yer...manusia akhir zmn

__________________

-F34R 15 N0T 4 F4CTOR-


R
-remaja
E-enggan
M-mematuhi
P-peraturan
I-isyarat
T-trafik



Super Member

Status: Offline
Posts: 3238
Date:

uikS..fear nie...hari raya kau mintak maaf segala gala ye..
hari ni aku mintak maaf sebab aku dah curik spent0t k0!..
h0h!! kan aku dah ngaku tu!..s0 maaf ke tidak!?

__________________

aku adalah Aku......Salam Semua......



Super Member

Status: Offline
Posts: 1366
Date:

alif wrote:



fear kan nama fera tu nama kormesial ko????


aku dapat tahu nama ko fera pun dari budak kampus ko.............





amender lar bdk tiger show ni mrepek...klu x silap aku kan  name kormesial si alip ni syalifah kot



__________________

-F34R 15 N0T 4 F4CTOR-


R
-remaja
E-enggan
M-mematuhi
P-peraturan
I-isyarat
T-trafik



Super Member

Status: Offline
Posts: 546
Date:

fear nama yang ko berikan tu salah....


nama aku sebenar ialah khalifah.......


ko nie tak apa2 nama yang ko bubuh..


 



__________________

Sometimes We think about them who we love but since its not belongs to us we just think and think and think only just watch and learn from the pass...... ^^



Super Member

Status: Offline
Posts: 1366
Date:

betul lar namer yg aku bg tu...namer ko Syalifah lar... name timangan ko alif-ba-ta tapi name penuh ko Syalifah...terimalah hakikat wahai syalifah...

__________________

-F34R 15 N0T 4 F4CTOR-


R
-remaja
E-enggan
M-mematuhi
P-peraturan
I-isyarat
T-trafik



Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

YO JE KO JADI GENGSTER.NTAH2 KO JADI JAMBU KT CNE.AKU PUN BEKAS HENRY GURNEY GAK.

__________________
E_ONE


Super Member

Status: Offline
Posts: 1725
Date:

jadi bekas pelajar henry gurney pun nak berlagak ke???sekarang ni orang dah x pandang semua tu....tu pusat pemulihan bagi budak2 nakal...adalah lebih afdal jika ko berbuat baik baik cam aku yang selalu menyeru manusia ke arah kebaikan...aku dulu jadi bekas pemandu uji kete yang dicipta henry ford rilek je........

(jom adik sikin kita beramas mesra dalam bilik...main poker)

__________________

Sehuduh-huduh punggung lelabi, huduh lagi paras rupa Zul Pepaya..



Super Member

Status: Offline
Posts: 2293
Date:

bagus jugak ko post cite2 mcm ni..sesuai utk dibace oleh semua peringkat...bagus2x!

__________________

ccpsantai.th.png

Crazy Chaos Paintballerz



Super Member

Status: Offline
Posts: 556
Date:

kepade bebudak budak baru nak blajo jd jahat insap ler hahahaha

__________________
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda, jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

nice story....
apa pun kalo pengalaman ni kongsi ngan orang rmai msti rmai yg akan berubah ngan segera.
bukan semua orang kuat tok menghadapi dugaan hdup. terpulang pada individu utk pilih cra yg terbaek utk menyelesaikan mslah....
u should do somethin bout ur story..share with everyone..send it to d magazine or etc...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1212
Date:

arif1425 wrote:

kepade bebudak budak baru nak blajo jd jahat insap ler hahahaha



eleh..da ati nasihat owg..sendiri x insap2...

aku dgr kau ni bekas belacan kat tmpat tu??
btol ke gosip tu..
explain skit rif.....

 



__________________
XXXXxxxx.....(^_^)....xxxxXXXX
*~Hidup ini indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan~*


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

hai

__________________
matuz ketat


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

korang kalo ade citer yg bes tntg dak hnrey ni bgtaw la ak mnt r

__________________
matuz ketat


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

citer alif ni btol ke tak

__________________
matuz ketat


Super Member

Status: Offline
Posts: 3238
Date:

:: Wo Wo Wo ::

JUVANA TV3..Hot ngan Citer nIe


__________________

aku adalah Aku......Salam Semua......



Super Member

Status: Offline
Posts: 1071
Date:

tu arr aweks...aku tinguk gak citer juvana kat tb tu..best..

tp klu gitu ler realiti kat dlm tu, aku rse ade harapan bdk baik cam Daim tu jd jahat...

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 59
Date:

o gitu kesahnye. Tak tenguk juvana so i dont even know da storie. Biase lalu sek dak jahat. Dari luar nmqk biase jek. Bdk2 sane kulit nmpk tan. Slu jemur tepi pantai kot

__________________
monster are create by another monster


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

lau betul ko bekas situ,,ape no ko,tahun bile ko masuk,ape name house penerimaan 2,ape name house master pancaragam ko,name instrument yg ko main 2 ape, aku nk tauje sbb ramai cite kat luar ni bekepak je,,,aku smua tolak jebat je xpenah duduk.name instrument yg aku main mase kat lekir base,sape plak name kepala port ko mase 2..lau betul la,,aku ni salah sorang 6 geng jahanam datang sekapal..

__________________
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard