Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: terkenang kembali.....


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 95
Date:
terkenang kembali.....
 


kawan2 masa kocik2 dulu ko orng pernah main permainan apa ya......?


mai lah kita konsi same2....


1 sorok2


2 batu seremban


3 kahwin2


4 apa yang ko orng ingat...........



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1613
Date:
 

Kadang-kadang aSya rindu kepada zaman kanak-kanak. Adalah sangat best dapat main ngan kawan2 tanpa perlu fikir apa-apa.Permainan yg aSya masih ingat sampai skrg aaaaa....ni dia...

Sep Tiang

Tak taula apsal panggil sep tiang. Sep tu mana datangnya pon x tau la kan. Tapi main ni best. Espesyelli sebelum masuk kelas or masa waktu rehat.paling best ada 4 tiang, ala yang dekat koridor tu la. Lepas tu kene ada 4 orang jaga tiang tu, sorang jadi monyet. Nantikan..kan..kan yang empat orang tu akan tukar-tukar tiang lepas tu yang tengah tu tryla rebut tiang yang mana-mana. Macam bingai la kan tapi layan okkkkkkkkk. Siapa yang tak main tak stylola. Haha.


Orang Miskin Orang Kaya

Yang ni kene main reramai ok. Lagi ramai lagi best. Permainan ini macam ada pengajaran macam mula-mula sorang ni jadi miskin lama-lama dia jadi kaya. Eh, macam tak releven pulak. Tapi takpe, ok..Main dia macam ni, mula-mula nanti ada sorang jadi orang miskin dan ada lagi satu group yang ramai jadi orang kaya. Lepas tu budak miskin ni nyanyila "saya orang miskin..orang miskin..bla..bla" lepas tu orang-orang kaya ni dengan sombongnya nyanyila pulak "saya orang kaya..orang kaya bla..bla" lepas tu orang miskin ni mintak satu kawan orang kaya. Go..on..on and on sampai orang miskin jadi orang kayaaaaaaaaa..Moral, sape banyak kawan dia kaya. Eh macam tipu je tapi takpe. Abaikan. Yang paling best sambil main boleh sengih-sengih dekat bofren yang tengah berpura-pura makan dekat pokok yang berhampiran, Hehehehe....


Batu Seremban
Ada tujuh kot kalau tak silap.aSya selalu pow nenek punya kain perca sebab nak wat batu seremban. Siapa yang stylo batu semban bentuk tigasegi sape tak reti jait buat jela bentuk segiempat.Lepas tu isi beras atau kacang hijau.masa nila nak tunjuk skill expecially bila part last- last yang nak sampai one game or two game. Budak-budak lelaki pon main ni, jangan tatau ada yang terrer dari pompuan. Ada sorang budak ni nama dia GABRIEL agak lembut2 jugak. Jambu ok die ni, tererrrrr main nihhhh, kalau dia main aku rasa macam malas nak main sebab die je menang tapi skrang dia adalah telah menjadi penternak ayam berkaliber. Peringatan: siapa nak jadi penternak ayam sila main batu semban dari skarang.


Zero Point
Main getah yang sangat best.Mula-mula start dari part yang tak tinggi makin tinggi level getah tu makin tinggi. sebagai seorang yang pendek, aSya salu fail dengan cemerlang sekali tapii haaa,boleh buat aksi gimnastik bila sampai part tinggi. Part yang mencabar adalah part 'gila'. Ouiih, kalau tinggal sorang and orang lain mati boleh pening oooo main ni. Lepas habis tu komfem peninggg.

Baling Selipar
Ni selalu main dengan budak lelaki. Diorang ni jahat ok, suka nak baling kuat2. Siapa pakai selipar jepon siapla. Habis berbirat badan. Budak2 ni suka la nak membelasah orang. Masa dah baling tu menggelepar nak susun selipar betul-betul. Sape yang kool mungkin berjaya kalau siapa yang menggelepar seperti fariesya mmg fail.


Tutup Botol
Masa dulu air gas semua dalam botol, takde yang dalam bekas plastic. So kejenye kumpul penutup botol and main jentik-jentik. Tapi bukan sebarang jentik ok, kene ada susunan dia la. Tak ingatla susunan dia tapi yang paling ingat bentuk jamban. Rupa dia adalah sekeji nama dia ok. Susah gila nak lepas stage ni, kene lompat-lompatkan penutup tu. Tapiiiiiiii, Mister Rie adalah agak terrer juga sbb ada kaitan ngan jamban nirajim. Hehehe.


Bola Kertas
Main bola pakai kertas, padang die pon kertas, pemain die pon kertas. Semua kertaslah! Pemain die kene potong empat segi tapi lipat dua. Kalau nak power jangan guna kertas lembik, kene guna kertas keras. Pompuan jarang nak main tapi aSya main je. Walaupun tak tau siapa nama pemain2 tapi layankan aje. Dulu selalu main dengan bofren dan kawan-kawan bofren. Kecoh gila masa main ni sebab ehe.. aSya emosional beb..


Nama, Negeri, Buah, Binatang
Haaa, yang ni agak educational. Semua kene ada kertas dan pensel. Selalunya main ni masa dah siap buat latihan dalam kelas. So cepat2 siapkan latihan, kalau tak pon tiru jela sebab nak main. So nanti bahagikan kertas tu kepada beberapa bahagian dan gariskan atas tiap2 column tu tulisla nama, negeri, buah, binatang and tahaper-haper lagi. So nanti sorang akan pilih 1 hurup. Katakanla "H" so semua kene fikir nama start dari H, binatang dari H and so onlah. Last last sekali compare. Siapa yang bagi jawapan sama kene share makah, siapa yang tak sama dapat 100. Last-last kireeeeee siapa makah paling tinggi dialah menang. Haha [aku gelak sebab aku selalu menang, hihi].


Patung Kertas

Yang ni paling layannnn. Patung tu kan, kalau tak pakaikan baju dia pakai bra dengan panty je.Lepas tu boleh pakaikan dia baju macam-macam ikut tempatla. Ada baju keje baju mandi. Lepas tu kan, nak beli die kene beli dekat bai roti. Hohoh. Tapi rasa macam dah takde je bende tu.


Skang x taula budak-budak main lagi ke tak game2 ni. Macam tak aje..Tak bestla korang budak-budak niiiii...


He, dah habis dah. Jangan main-main pegi buat keje.



__________________
myspace layouts, myspace codes, glitter graphics



aSya was here ..


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 95
Date:
 

wauuuuuu..... banyak main mase kecik dulu.....


pernah kena marah tx...



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 2147
Date:
 

mmg nak kene lempang dak asya nie..huh!!ade ke patut beliau yg salu dok nangis2 kene buli waktu kecik2 dulu nak,pastu nak buruk2kan name beta plak..beta tau la ms main tuju seliper(baling seliper) tu beta lah chempion,pastu nak kate beta mcm2 plak..yg die tu,tau lari jer,owg lain yg ne susun seliper tu..owg yg 1st mati salu nye dak asya tu larr..emm..tigt plak zaan kanak2 dulu..bes plak rase nye..tambah2 lagi time membuli owg..emm..nak crt cikit..beta kebanyakan nye main pmainan laki,dulu beta tak suke main pmainan pompuan cepat buhsan..emm..sume yg ko ckp tu kan asya,aku pong men gak..bes kan..kan..kan..

kala-kondi

bes woo..men bendalah nie..emm..yg bestnye kalau tangkap satu tgn satu tim mati..muahahaha..beta la owg yg aling terer lam pmainan nie..dak asya tu asyek nangisje kalau men pmainan ni,coz tim beliau salu kalah..huahuahuahua

baling tin

huh!!bukan stakat tuju sliper(baling sliper)baling tin pong beta men..emm..kalau nak men game nie,abes plusuk blakang uma si rie aku redah nk kutip tin cucu..cukop tin tu 10bijik,boleh la memulekan game tu..ni lagi bes..emm..sliper si rie salu djadikan sliper untuk tuju owg,bukan stakat longkangje sliper si rie tu mandi,ngn loji blakang uma si gab pong sliper beliau dh berenang..ekehkeh

main jengket2

wooo..pmainan nie paling aku gemari..emm..sampai lupe nak makan kalau tgh dok leke men game nie..penat jugak la bile kene menjengket..

galah panjang

game nie paling lame aku men..sampai dh abes skul menengah pong aku dok men game nie..emm..biaq pi la owg nak kate cam budak2 ke hape ke..sonok gile..bile turn aku kene jg,abes sume owg aku rabe...muahahaha

perang-perang

game nie kitowang men kalau ade uma yg baru nak wat,muahaha..rumah tu la akan menjadi tunggak utame kitowng nak men perang2..ekehkehkeh..bile balik mak aku bising,abes satu badan penuh ngn tanah merah..sonok siottt...

macam2 la game yg aku men..goyang buai,goncang tin,bola sepak,bola chap..sume game yg ade bola sume aku men,mcm2 game dh aku men..cume satu game nie jer sampai skg aku lom main..ekehkehkeh...rs cam nak jadi kanak2 oren balik jerk bile igt zaman kanak2 tu..skg beta dah nak masuk darjah 4 apple,tpakse la beta melupekan zaman time2 tadika dulu...

__________________

huh!!buhsan tahap gaban la..



Senior Member

Status: Offline
Posts: 303
Date:
 

banyaknya permainan korang !!


wula suka main...seremban..pahang.perak..


eh silap..suka main sorok2, suka main koda kondi, suka main duit2...ha..suka panjat pokok amik pokok duit2 tu..korang tau tak camna pokok duit2??



__________________
wulan dah dewasa.. wulan dah pandai bawak keta..awak nak jadi kawan wulan? meh le kawan ngan wulan..nak tak..?


Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:
 

Aku dari kecik sampai la ke besar asek main kawin-kawin je...tapi sampai sekarang tak kawin lagi...

best woo main kawin2 ni... yang paling best masa pengantin masuk bilik... yang tu aku paling suka... tapi bilik pengantin masa tu letak daun pelepah kelapa je la.... korang paham2 je la apa pengantin buat dalam bilik...

(lalu datang chikun dengan niat untuk sekodeng rie dengan budak kawin-kawin di dalam bilik pelepah tu)

Chikun : Laaa... bagusnya rie ni... duduk dalam bilik rupanya ngajar mengaji muqaddam... aku ingatkan mereka melakukukan perkara terkutuk tadi....

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 95
Date:
 

Mister Rie wrote:


Aku dari kecik sampai la ke besar asek main kawin-kawin je...tapi sampai sekarang tak kawin lagi...

best woo main kawin2 ni... yang paling best masa pengantin masuk bilik... yang tu aku paling suka... tapi bilik pengantin masa tu letak daun pelepah kelapa je la.... korang paham2 je la apa pengantin buat dalam bilik...

(lalu datang chikun dengan niat untuk sekodeng rie dengan budak kawin-kawin di dalam bilik pelepah tu)

Chikun : Laaa... bagusnya rie ni... duduk dalam bilik rupanya ngajar mengaji muqaddam... aku ingatkan mereka melakukukan perkara terkutuk tadi....




ko main kahwin betu2 ke.....


hissssssss.......... untung jadi (ayah n mak)


paling best waktu malam masa nak tidur heheh.... (malam tu olok2)


ko faham je...kan mainnan budak2



__________________


Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:
 

Aku kalau main kawin2 aku jadi mak... jadi mak la best.... bleh riba anak pompuan... so yang jadi anak pompuan tu sama gak besar ngan aku...

"Inaa... meh duduk atas peha mak meh... mak nak pesan sikin"

"Baiklah mak"



wuuuuuu

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 2147
Date:
 

Mister Rie wrote:

Aku kalau main kawin2 aku jadi mak... jadi mak la best.... bleh riba anak pompuan... so yang jadi anak pompuan tu sama gak besar ngan aku...

"Inaa... meh duduk atas peha mak meh... mak nak pesan sikin"

"Baiklah mak"



wuuuuuu




ina:emm..mak nak pesan ape td..(sambil membarngkan diri kan pehe si rie..kunun2nye si rie nie mak beliau la)

rie: mak nak pesan esok kalau kawin jgn wat pkare tkutuk tau,tak elok..sambil membelai2 rambut si ina

ina: emm..baik mak..emm..kalau kite wat pkare tkutuk ape yg akn jadi kat kite mak?

rie: emm..nnt badan kite di tumbuhi oleh kurap2 bnanah..kurap tu adalh sejenis parasit yg sukar ade penawarnya..

ina: oooo..cenggitu yer mak..abes tu mak ni suke wat pkare tkutuk ke?abes satu badan kene kurap...bnanah plak tu,tutame kat celah kain mak tu(kebetulan rie memakai kain batik,ala-ala mak owang)

rie : errrr...tu bukan kurap,itu hanye kuman yg tak leh di ubati..("malu aku.."rie bkate kat lam ati)

ina : oii..kengkawan..jom kite ejek si rie ni ha`..ade hati nak main mak2 ngn kite..dh la ade kurap bnanah satu badan..eeeyekkk...

rie ade kurap..rie ade kurap..kurap ade rie..!!(begitu gembire ina dan kawan2 nye mngejek cik rie)...lalu cik rie pulang ngn air mate yg bergelinangn kerane rahsie nye ditumbuhi kurap telah diketahui umum..

__________________

huh!!buhsan tahap gaban la..



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 95
Date:
 

naper tx jadi lakibini best oooooo..


hehehehe...jng marah ye.


                                                



__________________


Modestos

Status: Offline
Posts: 3389
Date:
 

Dulu masa kecik2 mmg aku ni budak aktif dalam acara bermain bersama2 rakan sebaya.. Main bermusim!


Musim main gasing : Musim ni selalunya antara bulan Januari hingga Mac. Semua budak kampung termasuk aku, pegi kedai nyonya tu hujung kampung beli gasing pangkah sorang sebijik. Dulu diperbuat dr kayu, sekarang nk aku tgk dh buat dr plastik pun ada, tp kurang best sbb masa pusing, takde bunyi. Harga lebih kurang 70sen sebiji termasuk tali 30sen. Kat kampung aku, sapa budak2 tak reti main gasing kira koman sgt2 la..


Musim main getah : Musim ni selalunya antara bulan Mac hingga Mei. Semua budak kampung termasuk aku, pegi kedai nyonya tu hujung kampung beli getah sorang seiikat. Bukan main getah Zero Point tu.. Tu mainan budak pompuan dan Rie Cipan je. Kita akan cacakkan 2 btg kayu setinggi buku lali, taruk getah menyilang antara 2 btg kayu tu (jd mcm tiang gol la..) dan susunkan getah atas getah silang tu.. Ambik kedudukan, dan lastiklah sepuas2 hati. Mana yg jatuh, kira kepunyaan kita la..


Musim main pakau : Musim ni selalunya antara bulan Mei hingga Julai. Semua budak kampung termasuk aku, pegi kedai nyonya tu hujung kampung beli pakau sorang sekeping (sekeping selalu ada 20 pakau kecik2 yg perlu kita siat elok2). Pakau ni selalu ada gambar kartun mcm Gaban, Ultraman dan mcm2 jenis robot lagi. Mcm Rie Cipan beliau suka yg gambar My Little Pony @ Barbie. Selalunya kitaorg akan main lawan tepuk2 pakau, sapa jatuh terbalik (nombor ke atas), kalah la.. pakau dia jadi hak kita.


Musim main rejam2 : Musim ni selalunya antara bulan Julai hingga September. Semua budak kampung termasuk aku, rehat sikit tak pegi kedai nyonya lagi dah. Balance getah @ pakau yg tinggal, kitaorg buat betting untuk main rejam tin pulak. Ambik satu tin susu cap junjung taruk atas jalan, taruk pakau atas tin tu, kendian ambik jarak memasing & rejam tin hingga tin terbalik. Kalau pakau tu jatuh terbalik (mcm syarat kat atas), ianya kepunyaan kita. Yg tak terbalik, letak semula atas tin. Takpun kalau dh bangkrap sgt, semua pakau @ getah dh abis, kitaorg main rejam selipar atau rejam Rie Cipan je..


Musim main layan2 : Selalunya antara bulan September hingga November. Musim angin kuat kat Pantai Timur. Semua org termasuk adults bikin kreativiti sendiri buat layang2 atau wau memasing. Kalau pegi beli kat kedai nyonya hujung kampung tu, kira koman sgt la. Tak tau camne nk main layang2? Bunuh diri aje la woi!


Musim main air : Selalunya tak bermusim pun! Mandi sungai adalah kegiatan tidak bermoral yg kitaorg jalankan tanpa mengira musim! Dulu sungai kat kampung paras dada, dalamnya.. seswai untuk terjun tiruk. Sekarang pun masih paras dada lagi.. dada itik. Kebarangkali kami menjalankan aktiviti mandi sungai tidak terhad, selagi takde terkantoi dgn mak bawak yg datang tarik telinga, selagi itu la kitaorg akan lupa daratan.. lupa sungguh!


Sekarang dah besar.. balik kampung, aku tgk budak2 je la meneruskan kegiatan tak bermoral aku semua dulu.. Kekadang dtg gian, aku join jugak..



__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Super Member

Status: Offline
Posts: 1849
Date:
 

main polis entri la best..camner eh lagu nye?? polis entri wan tu jage..polis mati pencuri jage..wahhh x sangka aku..masih igt lg lagu tu..


pastu main pukul brape datuk harimau tu...best kan..pukul brape datuk harimau..pukul 1...huishhh buat aku terkenang zaman kekanak ni..


pastu ade lg..time zaman kekanak aku tgh femes kartun gaban la ultraman la..so kitorang ni pon main la eksen2 kunun2 nye jd gaban la ultraman la..siap ade fire2 lg tu..


sonok nye zaman kekanak...



__________________
kalau kaktus itu aku..ku bilang kalau..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 256
Date:
 

hmm mase kecik2 dulu asyik kena pakse pegi tuition,blaja ngaji,main piano,basuh kete,memasak isk2 sedihnyer zaman kecik ku

__________________
chox si kuih


Super Member

Status: Offline
Posts: 1436
Date:
 

aku plak ..mmbesar kat bandar.. so takde la peluang nak main2 kt sungai ke, main tepi pantai ke..aku  duduk kat rumah flat.. so antara permainan aku ngan member2 lama aku mase kecik2 ialah..


Main "roller coaster"


Ni paling aku suke.. kitorg petang2, pegi "pow" kotak2 kosong kat kedai mamak. lepas tu kitorg jadikan kotak tu sebagai roller coaster kitorang la.. kitorg pegi kat bukit belakang flat tu..(chikun...tau x bukit mane...)pastu..kitorg menggelunsur la bukit tu pakai kotak..bukit tu curammm wooo... tergolek2 kitorang smpai ke bawah...seronok btol..


Galah Panjang..


Ni pon febret aku..kitorg kalau main galah panjang..sampai kene hambat ngan mak2 kami suruh balik rumah, punye la seronok..slalu kitorg buat "battle of the sexes" la..lawan laki vs pompuan.. sape kalah, kene denda..


Patung Kertas.


dulu..mase aku kecik2, bende ni feymes..murah je..20 sen dh dpt satu set..anak patung kertas dgn baju2 die..ade aksessori lagi..aku ngan kakak aku cukup suke main bende ni.kitorg siap bina umah dia lagi..punye la banyak koleksi kitorg.. anak patung pramugari, student, sumee kitorg collect.. skrg bile tgk adik aku yg kecik tu main bende ni, aku ngan kakak aku plak yg eksited...join same..


Suruk selipar..


ni aku xtau la nk kategorikan sebagai permainan ke ape..tapi aku suke buat la.. aku suke campak selipar jiran2 umah aku yg aku x ske ke bawah.. pastu tgk je diorg gi kutip balik selipar diorg kt bawah..ekekekekekek... ade la sorg makcik sebelah umah aku ni..aku x suke die sbb die suke marah kami sbb wat bising, anak die nak tido..aku baling selipar die ke bawah..huhuhuhu..nakalnye aku masa tu...(skrg dah baik aa..)


Main "Maero attack"


Sape ingat citer ni??? citer ni feymessnye dulu..citer pasal bola tampar kat jepun.. kiyorg suke tgk citer ni..pastu ptg2, kitorg tiru la aksi2 dlam citer ni..berangan le kitorg..huhuhu..best tol.. "lompatan berkembar", "somesolt" ekekekeke..bestnye.. Entah bile la RTM nk ulang balik citer ni..aku suke nye la citer ni..


rindunye aku kat kawn2 aku mase kecik2 dulu..mane la korg?? Elis, shida,rozana, cek nor, kak nani, Lia..rindunye aku kat korang..


tu je la kot..yg lain2 tu, diorg kt atas dh sebut..cam main batu seremban, baling selipar, polis sentri, kawin0-kawin, masak2, and sep tiang..


tapi..aku tgk..bebudak sekarang ni, yg diorg tau, duduk kt umah, main playstation..ape la punye bosan..x reti pon bende2 ni sume.. rugi tol.. betape buhsan nye la hidup diorg..esok2 bile dah besar, dh tua, nk citer ape kat anak cucu diorg pasal sejarah mase kecik2 diorg?? x dapat la..nk berceloteh panjang mcm aku,aSya, fariesya n GaBRiEL kan???



-- Edited by quillaia at 23:11, 2006-09-16

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 95
Date:
 

chox wrote:


hmm mase kecik2 dulu asyik kena pakse pegi tuition,blaja ngaji,main piano,basuh kete,memasak isk2 sedihnyer zaman kecik ku



alaihaiiiiiiiii jng sedih doh.


nanti bila dah ada anak nanti..ko jng biar anak ok jadi macam ko ya....



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1613
Date:
 

aku sokong ckp quil kat atas tu...(mls nak quote..hehe..)

kami yg generasi dulu2 ni,mmg rindu btul dgn permainan tradisional...kuar peluh,sihat jer..pas tu main dgn ramai kwn,jiran2 sebelah umah..bkn takat sebelah umah,yg sebelah lorong pun pakat men sama2..

klau yg sekarang ni,byk yg indoor je..main PS atau komputer..rilek je kat umah,x beriadah sgt...tu la puncanya ada yg x rapat pun dgn jiran2..kalau budak2 dulu mmg rapat sgt klau berkawan,sbb dari kecik mmg dah main sama2..ajar le adik2 or anak2 korg main permainan2 tradisional plak..ada byk kebaikannya...cthnya mcm c rie tu,kecik2 main kawen2 ngan akole...dah besar kawen btul2,sampai skrg masih lg tu mengaji muqadam sama2 lam bilik..

__________________
myspace layouts, myspace codes, glitter graphics



aSya was here ..


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 95
Date:
 

Nur_Aisyah wrote:


aku sokong ckp quil kat atas tu...(mls nak quote..hehe..)

kami yg generasi dulu2 ni,mmg rindu btul dgn permainan tradisional...kuar peluh,sihat jer..pas tu main dgn ramai kwn,jiran2 sebelah umah..bkn takat sebelah umah,yg sebelah lorong pun pakat men sama2..

klau yg sekarang ni,byk yg indoor je..main PS atau komputer..rilek je kat umah,x beriadah sgt...tu la puncanya ada yg x rapat pun dgn jiran2..kalau budak2 dulu mmg rapat sgt klau berkawan,sbb dari kecik mmg dah main sama2..ajar le adik2 or anak2 korg main permainan2 tradisional plak..ada byk kebaikannya...cthnya mcm c rie tu,kecik2 main kawen2 ngan akole...dah besar kawen btul2,sampai skrg masih lg tu mengaji muqadam sama2 lam bilik..



 kalu nak main ko balik kampung lah banyak permainna tradisional kat kg...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1209
Date:
 

aku dulu kecik2 x main ape2 ...bawah umur 6 tahun main kat taman ...umor 7 tahun main computer ..wakakakkaka

__________________

ImPoSiBle Is NoTHinG



Super Member

Status: Offline
Posts: 1613
Date:
 

ape daaaaa...naniey,kalau nak permainan tradisional,dlm banglo Dato Kumaresan yg kaya raya pun boleh...x pyh susah2 nak membalikkan diri ke kampung..asalkan ko nak je,kat mana2 pun boleh.

__________________
myspace layouts, myspace codes, glitter graphics



aSya was here ..


Super Member

Status: Offline
Posts: 1002
Date:
 

Mister Rie wrote:


Aku dari kecik sampai la ke besar asek main kawin-kawin je...tapi sampai sekarang tak kawin lagi...

best woo main kawin2 ni... yang paling best masa pengantin masuk bilik... yang tu aku paling suka... tapi bilik pengantin masa tu letak daun pelepah kelapa je la.... korang paham2 je la apa pengantin buat dalam bilik...

(lalu datang chikun dengan niat untuk sekodeng rie dengan budak kawin-kawin di dalam bilik pelepah tu)

Chikun : Laaa... bagusnya rie ni... duduk dalam bilik rupanya ngajar mengaji muqaddam... aku ingatkan mereka melakukukan perkara terkutuk tadi....



Chikun : sib baik mereka mengaji, aku dah risau td..pengantin laki gab, pengatin pompuan mister rie..kalau dirang buat perkara terkutuk.. aku mesti join..eh..

__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Super Member

Status: Offline
Posts: 1002
Date:
 

quillaia wrote:



aku plak ..mmbesar kat bandar.. so takde la peluang nak main2 kt sungai ke, main tepi pantai ke..aku  duduk kat rumah flat.. so antara permainan aku ngan member2 lama aku mase kecik2 ialah..


Main "roller coaster"


Ni paling aku suke.. kitorg petang2, pegi "pow" kotak2 kosong kat kedai mamak. lepas tu kitorg jadikan kotak tu sebagai roller coaster kitorang la.. kitorg pegi kat bukit belakang flat tu..(chikun...tau x bukit mane...)pastu..kitorg menggelunsur la bukit tu pakai kotak..bukit tu curammm wooo... tergolek2 kitorang smpai ke bawah...seronok btol..


Galah Panjang..


Ni pon febret aku..kitorg kalau main galah panjang..sampai kene hambat ngan mak2 kami suruh balik rumah, punye la seronok..slalu kitorg buat "battle of the sexes" la..lawan laki vs pompuan.. sape kalah, kene denda..


Patung Kertas.


dulu..mase aku kecik2, bende ni feymes..murah je..20 sen dh dpt satu set..anak patung kertas dgn baju2 die..ade aksessori lagi..aku ngan kakak aku cukup suke main bende ni.kitorg siap bina umah dia lagi..punye la banyak koleksi kitorg.. anak patung pramugari, student, sumee kitorg collect.. skrg bile tgk adik aku yg kecik tu main bende ni, aku ngan kakak aku plak yg eksited...join same..


Suruk selipar..


ni aku xtau la nk kategorikan sebagai permainan ke ape..tapi aku suke buat la.. aku suke campak selipar jiran2 umah aku yg aku x ske ke bawah.. pastu tgk je diorg gi kutip balik selipar diorg kt bawah..ekekekekekek... ade la sorg makcik sebelah umah aku ni..aku x suke die sbb die suke marah kami sbb wat bising, anak die nak tido..aku baling selipar die ke bawah..huhuhuhu..nakalnye aku masa tu...(skrg dah baik aa..)


Main "Maero attack"


Sape ingat citer ni??? citer ni feymessnye dulu..citer pasal bola tampar kat jepun.. kiyorg suke tgk citer ni..pastu ptg2, kitorg tiru la aksi2 dlam citer ni..berangan le kitorg..huhuhu..best tol.. "lompatan berkembar", "somesolt" ekekekeke..bestnye.. Entah bile la RTM nk ulang balik citer ni..aku suke nye la citer ni..


rindunye aku kat kawn2 aku mase kecik2 dulu..mane la korg?? Elis, shida,rozana, cek nor, kak nani, Lia..rindunye aku kat korang..


tu je la kot..yg lain2 tu, diorg kt atas dh sebut..cam main batu seremban, baling selipar, polis sentri, kawin0-kawin, masak2, and sep tiang..


tapi..aku tgk..bebudak sekarang ni, yg diorg tau, duduk kt umah, main playstation..ape la punye bosan..x reti pon bende2 ni sume.. rugi tol.. betape buhsan nye la hidup diorg..esok2 bile dah besar, dh tua, nk citer ape kat anak cucu diorg pasal sejarah mase kecik2 diorg?? x dapat la..nk berceloteh panjang mcm aku,aSya, fariesya n GaBRiEL kan???




-- Edited by quillaia at 23:11, 2006-09-16




bukit kat sri pahang tu ke?? yg turun kat umah 4 tingkat tu.. kalau situ rasanya aku pun ada main...eh... ke kita penah kongsi 1 kotak?


 



__________________
DuLu AkU SuKa TgK AvAtAr Aweks_HapPy nGaN pHiA PuNyEr LeLaMeR... DuLu AkU SgT sUkE mKN DoNaT.. SkAnG AkU TaNaK jAdI pEnAkUt..


Super Member

Status: Offline
Posts: 1436
Date:
 

chikun wrote:





bukit kat sri pahang tu ke?? yg turun kat umah 4 tingkat tu.. kalau situ rasanya aku pun ada main...eh... ke kita penah kongsi 1 kotak?




eh...jejak kasih la plak..ye la..kat situ la aku slalu main mase kecik2 dulu..tp..aku rase dulu aku xde kongsi kotak ngan budak name chikun...ooo..aku ingat dh.. ko la yg aku tolak ke bawah bukit tu sampai tergolek2.. muahahahahaah!!! padan muke!!! jom la chikun..esok kite gi lagi tempat tu.. aku tolak ko lagi..kali ni x yah pakai kotak la..kite pakai keta sorong...baru thrill....


aku tolak ko dulu..pastu wes, pastu akole, pastu Rie,pastu Gab, pastu fariesya, pastu aSya..waaa...ramainye...



__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1735
Date:
 

Dhulu-dhulu la..maser kecik-kecik tapak tangan dulu.. banyak gak jenis mainan kampung yang aku pernah main... tapi paling best main TEMBAK RUSA.. pernah dengar? Bagi yang tak pernah main, mainan nyer camnie...


Korang ramai2 buat bulatan.. lepas tu bilang 1 hingga ntahberapantah tiap sorang... Sapa yang nombor ganjil kene masuk dalam bulatan (kepungan) dulu.... Pastu yang bernombor genap akan baling bola kepada bernombor ganjil... yang nombor ganjil nie kene elak balingan tu... sapa2 yang kene dianggap mati dan terkeluar dari permainan.... sapa yang bertahan paling lama kat dalam bulatan tu dikira HERO la.....


Mainan nie best... kalu anda ada musuh kat dalam kepongan tu  boleh la anda baling bola sekuat hati anda.... aku paling suka baling tang muka jer...biar menangis....sapa2 yang menyakitkan ati aku memang kene...Dengki sungguh aku! Biasanya mainan nie dimainkan time Pendidikan Jasmani (PJ) , tak pun sebelah petang.....



__________________
the_gas_bee.gif Apa hal tengok aku kencing!!?


Super Member

Status: Offline
Posts: 783
Date:
 

semer222 yang korang ckp tu aku pernah main...cuali main maetro attack ??? tak pernah tahu pun??? aku suke ghostbusters, ninja turtle, dgn thundercat.


aku paling tak ske men game kawen2..aku agi suke main kejar2..main konda kondi, main baling tin, main sep tiang, zero point, main bola beracun, batu seremban, pastu aku paling suke, main tarik daun pelepah....aku soh adik aku tarik aku dulu...kui222...turn aku, aku wat2 penat.ahak!


pehtu aku suke, gi kat pokok kat umah aku (umah aku dikelilingi pokok kat jalan ampang, sebelah kelab nihonkan, area2 tentera tu laa....349 jalan ampang) dululaaaaa....korek pokok tu, kutip ladybug.hehehhe...pastu, aku ngan adik2 aku salu dpt bola tenis freee...sbb org sebelah kelab tu main, masuk rumah aku..kutip sampai berduyun2..


pastu panjat2 pokok, kitorang adik beradik siyap ada tree house lagi..main kejar2 dgn angsa kat belakang umah..hihihi....peh tu kalo kawan dtg umah, men layang2..men bola tapi pakai kadbod..pastu, main-uuuuuuuuuuuuuuu banyak gilee permainan kitorg main....


paling222222 bes tak ingat, main hujan time tu...uuuuuuuuuuuuuu....bess222...


mak ayah aku siyap buatkan buai utk kitorg kat pokok...best betul...tapi skang kitorg dah pindah..masa tu thn 2000..aku rindu umah tu sbb, aku djh satu sampai f3 tgal situ, kiranya zaman tgh bes aaa....umah tu besar, mak ayah auk salu wat barbecue sebulan sekali. ajak kawan2, sedara ramai2 dtg.. sedih jeee dah pindah nih...


dulu aku suke main bola sepak dgn kawan2 aku masa time p.j. hehehehe...


time kelas, kitorg gi main board game kat satu bilik tersorok.ahak!! paling best, time pas pekse---time tu menunjuk game apa ada...happy family, cluedo, monopoli, aku ingat lagi time tu, game paling hebat, brick game laaa....mmg share satu kelas laaa sape nak main, tu pun naseb aaa...


tapi skang..playstation??? hampeh..


aku macam jee rindu kat GRS1. Gurney Road School 1. heheheh...


 



-- Edited by wes8054 at 17:05, 2006-09-19

__________________
sweet november 2006-


Senior Member

Status: Offline
Posts: 256
Date:
 

weih wes aku pun sek kat gurner road tapi gurney road 2

__________________
chox si kuih


Super Member

Status: Offline
Posts: 783
Date:
 

uikss...grs2??? hahak!!! musuh tradisi ah konon... aku ingat agi----------kalo toilet tak besss je, mesti kitorg saun budak grs2------------gile ah.... salu je gaduh dgn grs2--------apedaaaaaa.....tah canee lah skul tu skang..last time aku pegi, masa thn lepas, ada satu kolam, masa kitorg dajh 6, kitorg salu baling coin..bes gilee...masa upsr---semer rindu kolam tu..


ko grs2 batch bile?? aku 91-96.



__________________
sweet november 2006-


Senior Member

Status: Offline
Posts: 256
Date:
 

aku bach 92-98 weih jap2 aku ingat tak ingat ar ada ker kolam nie.. hmm ker kite lain2 jap2 dia dkt2 ngan perpustakaan negara tak? kalo tak lain ar tu kot hehe

__________________
chox si kuih


Super Member

Status: Offline
Posts: 783
Date:
 

haaa betul lah tu...................aku ingat pas koko je, mesti gi pustakaan tu..hihihi..hari sabtu kat bhgn kanak2, dorg ada wat sesi tv.hihihi...kolam nih  kat blok djh 6. blakang bilik guru grs1.

__________________
sweet november 2006-


Super Member

Status: Offline
Posts: 1613
Date:
 

wah..ada kebaikan jugak topik ni dibuka,tu ha...mcm dah jadi jejak kasih ni wes dgn chox..hihi..

__________________
myspace layouts, myspace codes, glitter graphics



aSya was here ..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 256
Date:
 

Nur_Aisyah wrote:

wah..ada kebaikan jugak topik ni dibuka,tu ha...mcm dah jadi jejak kasih ni wes dgn chox..hihi..



btol tu kak asya... isk2 waa wesss!!! (lalu chox pun memeluk wes tanpa diduga chox muntah sbb wes busuk sgt)

weih skrg ape dah jadi ngan grs2.. aku ko tau tak pasal bangunan yang tak siap2 kat tepi padang tu.. skrg dah siap ker lom hah..

__________________
chox si kuih
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard