Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: korang minat novel apa??


Super Member

Status: Offline
Posts: 1719
Date:
korang minat novel apa??


uhuk..uhuk..korang minat novel apa ah??

kalo bleh letakla sinopsis dia skalik ye..

__________________
"nama saya Rain~"


Super Member

Status: Offline
Posts: 603
Date:

novel yg ku minat...
kisah Nurul dan ray..



__________________
.::: BABY I'M BACK :::.


Super Member

Status: Offline
Posts: 1427
Date:

panas salju





ceh novel skola gak jadi mangsa

__________________

http://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=3541_14



Super Member

Status: Offline
Posts: 1719
Date:

raydenz wrote:

novel yg ku minat...
kisah Nurul dan ray..




oo..x penah dengan pun..

(tp nama tu cm penh denga jek..kat mana ye??)



__________________
"nama saya Rain~"


Super Member

Status: Offline
Posts: 1849
Date:

novel plg best-legenda budak setan..
start dr zaman skolah sampai le ke alam dewase..
cte ni pasal diri kasyah..mase skolah kasyah ni mmg anti pompan..sampai dia tubuh kan persatuan anti pompan..nakal nye lak mcm nirajim..tp dia tetap tergolong dlm pelajar yg cerdik la..pehtu dia jumpe ayu..ayu ni lah yg wat kasyah ni jd mengong sampai angau kt ayu ni..korang bace le sendiri novel tu..

__________________
kalau kaktus itu aku..ku bilang kalau..


Super Member

Status: Offline
Posts: 603
Date:

aku suka tengok kuceng ko yg tengah men pingpong tu.

__________________
I hate some of them. I hate people who i love.


Super Member

Status: Offline
Posts: 1357
Date:

Ermm..dulu zmn skolah Nadia minat nvl ahadiat,pastu nvl Diari Bonda..
Skang minat baca nvl Ramlee Awang Murshid,semua koleksi nvl dia nadia ada..plg best Tombirou,Rahsia Perindu & Bagaikan Puteri...yang paling baru kalu tak tak silap tajuk dia Bagaikan Rtu..tu tak sempat nk beli lg..& nvl paling2 nadia sk,dah 5x baca tjk Bicara hati..Damya Hana(Klu tak salahla)

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 1719
Date:

nadia wrote:

Ermm..dulu zmn skolah Nadia minat nvl ahadiat,pastu nvl Diari Bonda..
Skang minat baca nvl Ramlee Awang Murshid,semua koleksi nvl dia nadia ada..plg best Tombirou,Rahsia Perindu & Bagaikan Puteri...yang paling baru kalu tak tak silap tajuk dia Bagaikan Rtu..tu tak sempat nk beli lg..& nvl paling2 nadia sk,dah 5x baca tjk Bicara hati..Damya Hana(Klu tak salahla)



citer bagaikan puteri tu ada sambung kan..nama dia cinta sang ratu..aku dh bc..mmg best!!

~~
novel fevret aku karya norhayati berahim la..citer dia sweet sangat..Dia Lebih Mengerti..
ada gak part yg lawak buat aku gelak˛..heheehe..



__________________
"nama saya Rain~"


Senior Member

Status: Offline
Posts: 210
Date:

wani suker baca novel cinta walaupon umo wani only 12 years old..

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1427
Date:

ape 12 tahun waniey...adik waniey jgn risau abng bob leh tlng jaga adik waniey tuh dari laki d geng gc nie yg sememangnye x leh dipakai...cntohnye si gab tuh hem jgn percaya sagt gan die tuh dik mate die macam bertha bleh wat org ter pukau nasib baik x terpukau wktu die nak kenkan sihir lahanat die tuh klu x hilang teruna i...


fuh mngutuk orng aku nie bleh tahan habis lah nak jawab azab kubur nanti papepun mintak maaf yea gab bukan aku nak tuduh ko tapi memang benar pun...

__________________

http://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=3541_14



Super Member

Status: Offline
Posts: 603
Date:

aik bob... mkn sorang je ke...
x ajak kami pon...

__________________
.::: BABY I'M BACK :::.


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

aku suka nvl gemersik kalbu.best sgt.aku ni mmg minat giler bca.aku dah 40 buah nvl.aku nak tmbahkan lg novel.pak we aku heran sbb aku ni hila baca nvl.dia slalu ingatkan aku supaya ambil manfaat dr nvl cinta jgn jadikan nvl cinta untuk memadu kasih dan meninggalkan syariat ISLAM.

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 730
Date:

sy pn minat bc novel.. tiap2 bulan beli i. gtau la tjuk pe lg yg best..

__________________

"mencari ketenangan"

NN


Super Senior

Status: Offline
Posts: 581
Date:

alamak apsal aku tak tau yg bagaikan putri tu ada sambungan... hu.. hu.. hu... ketinggalan zaman...

tp cuba korang baca semua b

__________________
belai cinta agar terus mekar


Senior Member

Status: Offline
Posts: 385
Date:

novel fevret aku manisnya cinta....sukernyer citer tuhhh

__________________
sep..sep..sepp..tom..tom..bakk


Super Member

Status: Offline
Posts: 1209
Date:

aku ske novel Harry PoTTeR

__________________

ImPoSiBle Is NoTHinG



Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

novel omputih bole?

tajuk : Prince of Ayodhya (Volume 1)
pengarang: Ashok K. Banker

Novel ni diadaptasikan dari sastera klasik India Ramayana & Mahabrata yang diceritakan oleh Valmiki.. aisey, skema la plak.. skali lagi..

Novel ni diamik dari hikayat India Ramayan & Mahabrata yang orang selalu duk buat crita wayang kulit tu.. hikayat ni asalnya dikarang oleh Valmiki, dia ni asalnya sorang pencuri, tapi dah insaf..pastu jadi pertapa.. tapi itu beribu tahun yang dulu lahh..aku memang minat giler dgn cerita2 mitologi & epik nih..

Cerita ni, hero di ofkos lah, Si Rama..anak kepada Dasarata, pemerintah 'Ayodhya yang Tak Pernah Ditakluki'.. nak dijadikan cerita, ada satu demon ni, bapak demon si Ravana pemilik kerajaan Lanka kepingin benerr nak menakluki kota ni...

berita ni akhirnya dapat diketahui oleh Raja Dasaratha, dan si Rama ni dihantar utk belajar ilmu2 utk melawan puaka2 Ravana nih...

gitulah ceritanya.. sambungannya ada dua buku lagi..aku cari tak jumpa...

aihhh..dah abis dah...tapi apsal cam tak best je bile aku baca balik sinopsis ni? malu plak aku..
lantak lahh....


__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 1719
Date:

x payah malu˛..aku salu baca novel jiwang kena usik rakan sekelas x malu pon..skati akulah aku nak jiwang..semua org ada taste maseng˛..

__________________
"nama saya Rain~"


Super Member

Status: Offline
Posts: 546
Date:

i love the most is CINTA MERISA..........
novel tu best.....

__________________

Sometimes We think about them who we love but since its not belongs to us we just think and think and think only just watch and learn from the pass...... ^^



Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

minNie_daiSy wrote:

novel fevret aku manisnya cinta....sukernyer citer tuhhh


 



aku rasa aku penah baca novel nih... yang hero dia nama Iqbal tu eh? kalo betul ni yang aku baca dulu, memang best seyyy... jiwang tahap dewa (bagi aku laaa..), meremang bulu idung aku baca..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

oppssss...lagi satu... aku rekemenkan korang baca Salina-A.Samad Said... puas hati la baca novel legend nih... ceritanya bagus, bahasanya 'padat'..tak meleret2 langsung...

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 692
Date:

saya suke bace novel Shin Chan..cerite ini mengisahkan seorang budak comel tetapi nakal...budak ini selalu cakap oooo... anda cubalah bace..sedap ceritenye.

__________________
hidOp hARus DIterUSKan..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

ceh..ko baca gak novel shin chan tu abby.... seram nak mampus novel tu..

__________________


Moderator

Status: Offline
Posts: 149
Date:

apa kata korang sendiri buat novel? amacam...... atau mula dengan cerita2 ciptaan sendiri pendik....... pas tu kita buat DIY blook

__________________
Rosdin Kahar's Facebook profile


Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

IKIE MASANE wrote:

apa kata korang sendiri buat novel? amacam...... atau mula dengan cerita2 ciptaan sendiri pendik....... pas tu kita buat DIY blook


 



DIY blook tu apa?

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 342
Date:

aku banyak gak baca novel,tp kebanyakkan aku pinjam dah serta merta menjadi harta aku...first novel aku baca 'pergilah sepi'keluaran alaf 21 dan selepas tu mcm2 lg..

__________________

CINTA TAKKAN DATANG KALAU TAK DI CARI,CINTA TAKKAN DAPAT KALAU TAK MEMBERI,HIDUP TANPA CINTA SEPERTI HIDUP TANPA CITA-CITA...



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 72
Date:

aku suka novel karya hm tuah iskandar.besh sangat.

__________________
-


Super Member

Status: Offline
Posts: 2430
Date:

aku suke novel alaf 21...

banyakla...bagaikan put3,cinta sang ratu,hijab sang pecinta...
dalam hati ada cinta...

__________________
~~***Two Is Better Than One***~~


Super Member

Status: Offline
Posts: 1268
Date:

novel bnyk yg ak suke seh..
alaf21, creative novel, kaki novel, prima..
paling yg ak suke..
novel skowla... MENITI KACA!
novel form 1...
smpai skng still igt jln citer yea cm ne...
hehehehe..


__________________
away 4 SPM.. wish me gud luck yep.. *takowt!


Super Member

Status: Offline
Posts: 867
Date:

aku minat novel crite perang2...
eh...pernah kah aku baca novel???
bace sinopsis die punaku dah mereng!!!

__________________

"ZeitGiest"

1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard