Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Cara nak download guna Torrent


Senior Member

Status: Offline
Posts: 419
Date:
Cara nak download guna Torrent


GaBRiEL wrote:

Malas la aku nk terangkan secara detail mahupun nk paste photo dia, Sungkai oii.. Bknnya ada pekdah sgt.. Lain la korang bayo aku rm2 juta pound sterling utk ngajar cara-cara guna torrent ni secara detail..

Kadang-kadang tu, jgn kata nk mintak upah ngajar.. ucap tima kasey pun takde.. biggrin



ayat ni paling aku stuju...walaupun cik waty tak seperti diwar2kan tp insan2 lain diluar sana ramai berperilakuan sedemikian rupa...igtlah wahai insan..pabila seseorang berbudi kita berbahasa...org memberi kita menerima...buat baik berpada pada buat jahat sekali sekala...sekain~

 



-- Edited by shigekazu asukai on Saturday 17th of July 2010 04:21:53 AM

__________________



Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

ellyzaBMW wrote:

ko ni baru dtg dari planet mn, nk toreh pn ko x reti ke. sng je la. Amek pisau toreh pehtu ko g kat pinggang badar ni pehtu ko toreh je la sesuka hati.





larrr.. ada ke aku tulun adik wati pun x bulehhhh ...
sadis betol sikap cik puang aliza misbung bulu kaki berjuntai ni....
patut pun bulu kaki dia sendirik pun terkujat ... punye la garang
dan zalim lagi kejam sikap beliau ini... sampai kejang seme bulu tu...
(tu senang nak buat penyangkut pisau toreh tu....)


 



-- Edited by baddar on Thursday 15th of July 2010 07:35:59 AM

__________________

make me feel it



Modestos

Status: Offline
Posts: 3400
Date:

Mujur la adik Waty ni mengucapkan tima kasey utk aku. Disebabkan hati aku dh cair sket, maka aku terangkan secara step by step cara-cara mengdownload movie menggunakan software Torrent (tak kira la software Torrent yg mana satu, U-Torrent ke, Bit-Torrent ke.. ikut suka korang la!)

1 - Download dulu software Torrent tu kt website dia. Install.

2 - Gi kat yahoo @ google, search tajuk movie yg nk didownload tu. Tapi taip la "(nama tajuk cerita) dvd torrent" @ "(nama tajuk cerita) movie torrent".

3 - Klik la kt website yg menyediakan link utk movie yg nk didownload tu. Abg Gab biasanya download dari website yg bagus spt torrentreactor.com.. sumotorrent.com.. mininova.com.. Ikut suka la, try sendiri.

4 - Download la link movie tu. Link tu biasanya saiz kecik je, dlm 1-3Kbps. Dah siap download link, klik dan automatik dia akan masuk software Torrent dan bersedia utk full download.

__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 221
Date:

tima kasey abg gab....diatas segala ilmu dan tunjuk ajar..kalo nk rm2 juta pound sterling tuh..baik kita pakat2 buat cd cetak rompak dgn menggunakan kepandaian abg..

__________________


Modestos

Status: Offline
Posts: 3400
Date:

Malas la aku nk terangkan secara detail mahupun nk paste photo dia, Sungkai oii.. Bknnya ada pekdah sgt.. Lain la korang bayo aku rm2 juta pound sterling utk ngajar cara-cara guna torrent ni secara detail..

Kadang-kadang tu, jgn kata nk mintak upah ngajar.. ucap tima kasey pun takde.. biggrin

__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 419
Date:

apakah yg abg gab carutkan??tunjukla gamba skali...huhu
torent ni dia ibarat benih (bkn benih yg berenang renang)..saiz dia kadang2 berpuluh2 kb je..dia sbgai sumber utk movie tersebut terdownload...
tp kene ati2,,,da banyak movie pakcik download tp last2 dia suh g website yg berbayar..nohorom..2 ari i tunggu...especially movie baru jgnla gatai2 tgn amik risiko..kalau tenet 1Gb takpela nk try...


__________________



Modestos

Status: Offline
Posts: 3400
Date:

Masalah adik Waty ni kacang je.. Bab torrent menorrent ni, mmg la abg dh khatam. Sekarang ni, abg dah tak beli dvd lagi dah, download je hatta segala mcm cerita apa yg teringin nk tgk, convert dlm format dvd, pastu burn!

Tp kat sini abg hanya terangkan cara-cara nk guna torrent je la. Camne nk convert video tu dlm bentuk dvd, tu kita citer lain kali yek..

1st sekali, pastikan internet adik ni berkelajuan tahap Gaban.. kalau ada line 1Gb ke atas, lagi best.. satu movie kadang2 bleh siap dload dlm 2-3 jam je!

Adik boleh gunakan software "U-Torrent".. setakat ni, yg paling senang la abg pernah guna. Gi je kt website U-Torrent, download kt situ utk software version terlatest dia. Dah siap dload, install la..

2nd plak, adik hanya perlu type kt yahoo atau google tajuk movie yg adik nk dload tu. Contohnya kalau nk tgk movie Otromen Tiga, adik type la "Otromen Tiga DVD Torrent".. Mesti nnti akan kuar download link shortcut torrent movie tu..

3rd plak, adik pilih je la memana website yg menyediakan link title torrent utk movie yg adik nk dload tu. Link title torrent ni biasanya bersaiz kecik, dlm 1Mb-2Mb je.. Bila dh siap dload title torrent tu, baru la adik bersedia utk dload full movie dgn menggunakan software U-Torrent tadi..

4th plak, adik gi kt folder mana yg adik save title torrent td, klik je dia & automatik dia akan masuk dlm software U-Torrent td. Pastu biar je la U-Torrent tu mendownloadkan full movie adik sampek siap.. Movie yg dh siap full didload, akn diletakkan dlm folder yg U-Torrent sediakan la.

Kelebihan guna torrent ni, korang boleh suka hati bila nk dload, bila nk rehat. Kata la movie tu panjang giler, korang boleh 'pause' kan kejap dload, esok boleh tekan play utk sambung dload.. Biasanya yg memlilih nk guna torrent ni, sbb nk dload movie @ drama @ siri yg panjang2 la.. Contohnya nk dload full Season tertentu siri CSI ke.. Glee ke.. Haa.. guna torrent la senang!

Pastu kalau pandai pilih website mana yg menyediakan torrent movie yg bagus kualitinya, mmg korang jd mcm abg la.. tak payah beli dvd lagi dah! Buat sendiri je! Siap boleh dload torrent yg ada compatible subtitle bermacam2 bahasa lagi.. Dengan menggunakan software dvd-maker yg tertentu, kadang-kadang kita boleh buat menu, produce sound DTS @ 5.1 Surround mcm dvd ori lagi..

Tapi tu kalau dah terer tahap Gaban mcm abg Gab la... biggrin


Yang ikhlas,

GaBRiEL - Tokey Cetak Rompak Forum GC..

__________________

"Sejahat-jahat manusia, adalah sebaik-baik jin. Sejahat-jahat jin, adalah sebaik-baik Mister Rie.."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 221
Date:

tima kacih abg mat.......aku bab tak dok subtitle nie kurang semangat nk tgk..kalo subtitle omputih pon x pe....pasal aku ada masalah pendengaran sikit (nk kena dgr botul2)....he he he

__________________


Super Member

Status: Offline
Posts: 4540
Date:

Aku bukan kaki download movie...
So aku tak taw...
Tapi kalo nak tengok free online TV,
leh la bukak tvgorge.com
macam-macam cite ada...
Prison Break?? Heroes?? House?? Supernatural??CSI Miama, New York??
sume ada...
Cite yang baru2 macam Glee, Bones pn ada...

Tapi ada satu yang takde...
subtitle BM ar... yang omputih teruk macam aku tu,
layan gambo gan awek2 seksi dlm tu jer arr...
huhuhuhu.....

__________________





Super Member

Status: Offline
Posts: 2034
Date:

ko ni baru dtg dari planet mn, nk toreh pn ko x reti ke. sng je la. Amek pisau toreh pehtu ko g kat pinggang badar ni pehtu ko toreh je la sesuka hati.

__________________
Sepi sekuntum bunga sekeping hati


Super Member

Status: Offline
Posts: 3114
Date:

yang ni cik gabReial la pakar...
kalu abang mat matemetik pun boleh kut....
(kalo dia nak tulun larr... )

__________________

make me feel it



Senior Member

Status: Offline
Posts: 221
Date:

aku nk download grey`s anatomy full epi tp x bley pasal aku tak pandai nk guna torrent...ada sape2 bley tlg ??

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard