Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Seloka Sindiran Pedas


Super Member

Status: Offline
Posts: 1341
Date:
Seloka Sindiran Pedas
 


Nak kata dah kawin
rasanya belum ladi
bila tanya bila nak kawin
ntah..tak tau lagi

perangai mengalahkan orang dah kawin
berkepit sana-sini
padahal bukan muhrim
ikut trend masa kini

heran..pegang tangan tak takut dosa ker?
berpeluk-peluk tak tau malu ka?
tak kasihan mak bapak ker?
hantar suruh belajar kau buat leka

nak kata tak belajar agama
kecik-kecik mak bapak hantar
sekarang nak salah siapa kalau buat dosa
sendiri bangang coz tak ikut apa diajar

belajar tinggi samapi oramg gayat
tapi tak amal sepanjang hayat
Islam tu kan penyelamat
bila nak amal..tunggu samapi jadi mayat?

sana sini buat wayang
orang tengok naik bengang
itu belum rumput kat padang
kalau idup sure kena terjang

dulu masa single OK jer
skang masa couple banyak lak buat dosa
bila orang tegur buat derk jer
apa kulit dah tebal nak masuk neraka?

bila kena tangkap khalwat
buat muka jadi kelat
malu mengalahkan ikan jelawat
tambah muka penuh jerawat

masa buat tak tau malu
ikut sangat telunjuk nafsu
buat maksiat tak segan silu
sekarang lagu mana..susu dah jadi keju

suruh semayang..nanti..nanti..
boyfriend telefon terus pergi
nak bersyukur atas nikmat Allah tak reti-reti
boyfriend yang bagi bunga sekuntum dipuji-puji

 yang awang ni pun sama
suruh gi masji nak bawak awek sama
mana taknya dah janji hidup bersama
samapi solat Jumaat pun nak dikerjakan bersama

kesudahannya hari JUmaat
orang sibuk solat
dia shoping bukan main ligat
layan awek sampai penat

Kalau diri dah gatal sangat
kahwin jer cepat-cepat lagi selamat
ni couple xder matlamat
saja jer penuhi syarat

Orang couple dia ikut sama
tak sedar diri tu papa kedana
papa ilmu papa agama
macamana 'bercinta cara Islam ' itu nak dijana

bukan mengata bukan mengumpat
sapa suruh buat wanyag tak bertempat
bila tak suka diri diumpat
jangan buat benda tak tepatevileyeideaevileye










__________________
Aku IBU si Comel...


Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:
 

pedasnyeee... pedasnyeeeeeee......

nyesal aku makan cili burung ni... pedas tahap cilabi dah ni.... she keane mana she keane... bak sini mulut tu... abang nak kurangkan pedas makan cili nih....

(tatkala selepas itu, mister rie pun menyambung kembali menonton drama Spa Q kegemarannya sambil duduk bersimpuh ayu di atas lantai)

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 2026
Date:
 

alamak aiiii...pedasss..pedas jugakkkk

eh, dh le pedas, panas plak..abe rie..meh sini tolong kipasssss.....
abe rie kan dh pegang balik jawatan ceo tu, ni yang nak mengadu nih..mintak tolong ler...

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Chief Executive Officer

Status: Offline
Posts: 7977
Date:
 

ooo.. adik gayah panas yerrr... meh sini abang jofrie sejukkan...

(lalu abang jofrie mengangkat gayah masukkan dalam peti ais)

hmmm... aku dah masukkan gayah dalam peti ais.... eh... ni baju sapa plak ni... laaa baju gayah rupanya.... aku lupa nak pakaikan balik baju dia... gerenti sejuk gedi dalam peti ais tu...

__________________
Misteri, dulu, kini dan sampek bila-bila


Super Member

Status: Offline
Posts: 2026
Date:
 

setelah sejam berlalu...maka jofrie terpandang baju..lalu peti sejuk dibuka

gayah : grrr..grrr..ssssaaaammmpek ati abbbeee

jofrie : napa ni gayah, kata tadi panas

gayah : ye laaaa, taaappiii iingatkan abbbeee maaassukk saammmaaa..(pengsan buat kali kedua)




__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1341
Date:
 

Nmpk'yer sindiran ku ini mmg kena dgn mereka bdua..Gayah kan aku dh pesan jgn ko ngorat abg Jofrie ko tu..mmg dia xingt lg pd ko..aku sokong ko duk dlm prti ais tu lm2 leh aku potong jln ko..abg Jofrie..jom kita p dating t/hr Jumaat ni

__________________
Aku IBU si Comel...


Super Member

Status: Offline
Posts: 2026
Date:
 

nadia, nko jgn nak pandai2 kata abe jofrie dh tglkan aku..
kl nko nak tau dia dh tglkan nko sbb hr tu nko tekel lutut dia smpek terkucil, pastu dia nangis2 dtg jumpa aku mengadu sakit lutut, tu yg aku ajak dia masuk dlm peti sejuk tu. isk isk..nadia..kl ye pun nko nak bercengkerama dgn abe jofrie tu, jgn le ganeh sgt..pelan2 ler..

__________________

nak cari idea memang susah, nak mengedit senang je..nak komen apa yang orang lain dah buat, laaaagi senang..apa lagi nak mengutuk..hurmm pejam mata jeeeee

 



Super Member

Status: Offline
Posts: 1341
Date:
 

Gayah2..ko yer pn cite dlm bilik aku jgn ler ko kuar'n..malu aku weh..ko tau x lutut dia tu terkehel psl main bola jaring dlm bilik guru besar dgn aku mlm td..ntah abg jofrie ni org ajak g dating kt KLCC dia ajak aku main bola jaring..sungguh nyah..uwwww

__________________
Aku IBU si Comel...
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard